Google, en çok bilgi talep eden ülkeleri açıkladı



Google, son 3 yılda bilgi taleplerinin iki kat arttığını açıkladı ve kullanıcılarına şeffaflık sözü verdi.

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) eski sistem analisti Edward Snowden'ın basına sızdırdığı gizli belgelerle ortaya çıkan PRISM internetizleme skandalı sonrası en çok güven kaybeden şirketlerden birisiGoogle olmuştu.
Skandalda isimleri öne çıkan Google ve Yahoo, haklarındaki iddiaları sert bir dille yalanlayıp, NSA'ye kullanıcı bilgilerini vermediklerini açıkladılar. Ancak basına sızan belgeler sonrasında başta Google ve Yahoo olmak üzereABD'li internet şirketleri itibar kaybı yaşadılar.
Google, resmi blog sayfasından yaptığı açıklamayla globalde son 3 yılda kendilerinden talep edilen bilgilerin iki kat arttığını duyurdu. Son 3 yılda ABD'den yapılan bilgi talepleri ise 3 kat artmış görünüyor. 2013 yılında ABD hükümetinin toplam 10.918 bilgi talebinin %68'inin celp, %22'sinin yetki belgesiyle yapıldığı açıklandı.
Açıklamada ayrıca 2013 yılının ilk 6 aylık döneminde en çok bilgi talep edilen ülkeler de sıralandı.
FISA'dan (Foreign Intelligence Surveillance Act) yani ABD'nin diğer ülkeleri mahkeme kararı olmaksızındinlemesine izin veren yasaya dayanılarak yapılan talepleri gösteren tablo ABD hükümetinin izin vermemesi nedeniyle sansürlenmiş.
Google'ın açıklamasının sonundaki, ¨Bu raporu daha güçlü yapmak için çalışacağımıza, kişisel bilgilerinizi devletlerden gelen aşırı isteklere karşı koruyacağımıza ve tüm dünyada daha fazla şeffaflık için çaba göstereceğimize söz veriyoruz¨ cümlesi dikkat çekti.

Google, en çok bilgi talep eden ülkeleri açıkladı için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. Evden Eve Nakliyat

    Firmamız İstanbul genelinde şehir içi ev, ofis ve kurumsal nakliye hizmetleri sunmaktadır. Evden eve nakliyat sektöründe her geçen gün gelişme kat eden Kariyer evden eve nakliyat İstanbul dışında da şehir içi nakliye talepleri almaktadır. Kaliteli hizmet, uygun fiyat parolası ile çalışan firmamız ev eşyalarınızın miktarı ne olursa olsun sizlere yardımcı olmaktadır.

    Şehir içi evden eve nakliyat hizmetlerinde firmamız sonradan oluşabilecek olumsuzlukları önlemek için ücretsiz ekspertiz hizmeti vermektedir. Ekspertiz hizmetinde ki amaç eşyanın taşınacağı aracın tespiti, taşımada gerekli olacak paketleme materyalleri ve taşıyıcı personel sayısının tespit edilmesidir. Tespit sonucunda eşyalarınızın taşınması planlanır ve taşıma günü bu plan çerçevesinde organize edilir. Eşyanın miktarına göre taşımalar 2 güne de yayılabilir. Firmamız taşımalarda eşyanın sağlıklı ve güvenilir bir şekilde taşınmasını her zaman ön planda tutar.

    Firmamız eşyalarınızın taşınması esnasında paketleme malzemesi olarak iç tarafı kraft kağıt olan havalı naylon kullanmaktadır. Koruyucu özelliği yüksek olan bu malzeme ile tüm büyük eşyalarınız paketlenmektedir. Paketlemenin yanı sıra evinizde bulunan tüm mobilyaların de- monte ve montesi firmamız tarafından yapılmaktadır.Mobilya ustalarımız her türlü mobilyaları kolaylıkla de-montaj ve montaj işlemlerini kolaylıkla yapmaktadır.Kırılacak eşya olarak tabir edilen mutfak ve salon eşyalarınız baloncuk naylon ya da beyaz kağıtla paketlenip kolilenmektedir.

    Elektronik eşyaların taşınılan yerden demonte edilmesinde ve yeni yerleştirilecek yere montesinde konunun uzmanı teknisyenler görev yapmaktadır. Firmamız taşıdığı eşyaların tamamını güvence altına almaktadır. Yağmur, kar, geçirmeyen kapalı kasa araçlarla taşımacılık işlemi gerçekleştirmektedir.

    www.kariyerevdeneve.com

    YanıtlaSil
  2. Şehirler arası nakliyat taşıma başlangıcından hizmet sonlandırılana kadar olası bir hasara karşı tüm eşyalarınız değerinde sigortalanacaktır. Ekibimizin yapacağı modern ambalajlama hizmeti olası ufak hasarları önleyecek kalitededir…

    Şehirler arası evden eve taşımalarınızda firmamız söz verdiği gün ve saatte teslimatı yapmayı başlıca prensip edinmiştir. her koşulda zamanında teslimat.

    Tüm Eşyalarınız en kaliteli malzemeler ile niteliğine uygun olarak ambalajlanır, Kesinlikle battaniye kullanılmaz özel havalı patpat tabir edilen malzeme kullanılır,



    Atlas nakliyat ailesi olarak son derece önem verdiğimiz çalışmaların başında şehirler arası nakliyat gelmektedir. Eşyaları taşımada sektöründe en iyisi olan şirketimiz giderek büyüyen bir aile olmaktadır. Bünyesinde hizmet verdiği müşterilerine titizlikle çalışan, onların ihtiyaçlarını gidermek gayret sergileriz.

    YanıtlaSil