Android tabletler Apple'ı solladı



iOS ve Android arasında süren savaşta yeni bir döneme girildi. Şimdiye kadar Android'li ürünleri ardında bırakmış olan Apple tabletleri, Google'ın işletim sistemli cihazlarının arkasında kaldı.



Android işletim sistemli tabletler her ne kadar pazarda söz sahibi olmaya başlasa da şimdiye kadar Apple'ın ürünlerine büyük bir fark atmayı başaramamıştı. Ancak bu yılın 3. çeyrek sonuçları durumun tersine döndüğünü gösteriyor. Morgan Stanley'den Katy Huberty'nin dediğine göre Android tabletler ilk kez Apple'ın cihazların ardında bırakarak daha çok kâr getirmeyi başarmış.
Araştırmacıya göre Android tabletler 2013 yılının 3. çeyreğinde yüzde 46.2 kâr payına sahip olmuş. Bu oran Apple tabletler için yüzde 45.6 olarak not edilmiş. İşletim sisteminin yaşadığı bu yükselişteki en büyük pay ise şirketlerin Apple'ın ürünlerinin neredeyse iki katı kadar Android'li tablet üretmesinde yatıyor. Android'in bu çeyrekte piyasaya sürülen tablet ürün oranı yüzde 66.7 (yıldan yıla artışta yüzde 58.5), Apple'ın tabletleri ise yüzde 29.7 oranına gerilemiş. Cupertino'lu şirketin geçen yıl sahip olduğu değe yüzde 40.2'ymiş.

Android tabletler Apple'ı solladı için “0 yorum” bulunmaktadır.