Hızlı Ulaşım Kapsülü ‘Hyperloop’ Teste Çıkıyor


Dünyanın en çılgın girişimcilerinin başında Elon Musk geliyor. Uzay yolcuğu şirketi Space X ve elektrikli otomobil markası Tesla gibi birçok farklı projeden Elon Musk’ı biraz daha yakından tanıyabilirsiniz. Geçtiğimiz yıl Hyperloop adındaki hızlı ulaşım kapsülü projesiyle dikkatleri üzerine çeken Musk, bu projeden yeni haberler paylaştı.



Buna göre Hyperloop’un ilk testleri Las Vegas’ta kurulacak pistte yapılacak. Test pisti hakkında çok fazla detay paylaşılmadı. Ancak Las Vegas’ta testlerin tamamlanmasından sonra ilk ulaşımın San Francisco ile Los Angeles arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor. İki şehir arasındaki yaklaşık 10 saatlik ulaşım 30 dakikaya inecek .

Saatte 1220 km/s Giden Bir Araç

Hyperloop’u hızlı bir tren gibi düşünebilirsiniz. 3-4 kişinin sığabileceği kapsüler şeklinde tasarlanan Hyperloop, bir tünelin içinde hava basıncıyla hareket ediyor. Buna ek olarak kapsülde de itici bir pervane bulunuyor. Bu da Hyperloop’un saatte 1220 kilometre hızla gitmesini sağlıyor.

Gelecekteki toplu ulaşım alışkanlarını tamamen değiştirecek Hyperloop’u merakla bekliyoruz. Yeni ulaşım teknolojisini aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz.


Hızlı Ulaşım Kapsülü ‘Hyperloop’ Teste Çıkıyor için “3 yorum” bulunmaktadır.