Yahoo Şaha Kalktı



Marissa Mayer’lı Yahoo satın almaya doymuyor. Mayer sonrası 20. satın alma yapan Yahoo, bu sefer sosyal web tarayıcısı olarak çıkan Rockmelt’i satın aldı. Rockmelt’in blogundan duyurulan satın alma için bedel paylaşılmazken, AllThingsD satın alma bedelini 60 ila 70 milyon dolar arasında olarak duyurdu.
Web tarayıcı evriminde bir sonraki adım olarak çıkış yapan Rockmelt, Nisan 2011′de web tarayıcını kaldırmış ve bir çeşit sosyal içerik aggregator uygulaması olarak tekrar iOS uygulamalarını yayınlamıştı. Özellikle iPad’lerde keyifli bir deneyim sunan Rockmelt’in geniş kitlelere ulaştığını söylemek mümkün değil. Yine de inovatif yapısıyla dikkat çeken girişimlerden bir tanesiydi.
Netscape ile günümüz web tarayıcılarının temelini atan Marc Andreessen‘in başını çektiği bir yatırımcı grubunun desteklediği Rockmelt, şimdiye kadar 39 milyon dolar yatırım almıştı.

Yapılan açıklamayla yeni üye alımına kapanan Rockmelt, 31 Ağustos’ta da uygulamanın tamamen kapatılacağını belirtti. Büyük ihtimalle Yahoo markalamasının ardından yeniden piyasaya çıkacak olan uygulama, Yahoo’nun daha fazla medya tüketimi stratejisini destekleyecek nitelikte.
Yahoo için Tumblr’dan sonra en doğru satın almalardan biri olarak söyleyebileceğimiz Rockmelt’in şirkete nasıl bir fayda sağlayacağını önümüzdeki dönemde göreceğiz. Tabii ki bu satın alma Marissa Mayer’ın şirket içerisindeki yetenekli çalışan sayısını arttırmak ve araştırma ekibini genişletme hedefini de destekler nitelikte olduğunu söyleyebiliriz.

Yahoo Şaha Kalktı için “5 yorum” bulunmaktadır.

  1. Yohoo'nun adını unutmuştuk son zamanlarda yaptıkları ile yaşadığını göstermiş oldu :)

    YanıtlaSil
  2. Genel olarak Yahooyu pek seven biri değilim ama güzel işlere imza atıyor gibi.

    YanıtlaSil
  3. Yahoo artık iyice göz ardı ediliyorken yavaş yavaş projeleri ile canlanıyorlar yeniden.

    YanıtlaSil
  4. yahoo çanlanmaya başladı diye biliriz

    YanıtlaSil
  5. google ve yandex varkenn zorda yahoo unutulmaz internet aleminin ilklerinden

    YanıtlaSil