Leyla ile Mecnun En İyi 50 Dizi Arasında


IMDb tüm zamanların en çok beğenilen TV dizilerini seçti. Spartacus dizisinin ilk 50 arasında yer almaması ise şaşkınlık yaratırken, listede bir Türk dizisi de var.

Dünyadaki sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgileri paylaşan internet sitesi IMDb tüm zamanların en çok beğenilen TV dizilerini seçti.



İlk sırada BBC yapımı bir belgesel dizisi olan Planet Earth yer alırken, ikinci sırada The Wire yer aldı. 2 Haziran 2002'de başlanan dizi beş sezonun ardından, 9 Mart 2008'de sona erdi.

İşte listede kendine yer bulan diğer diziler; Game of Thrones, Breaking Bad, Life, Arrested Development, Sherlock, The Sopranos, Firefly, The Twilight Zone, Dexter, Monty Python's Flying Circus, Avatar: The Last Airbender, Freaks and Geeks, House of Cards, Twin Peaks, Cowboy Bebop, Death Note...

LİSTEDE TEK TÜRK DİZİSİ VAR

Listeye Türk dizilerinden sadece TRT ekranlarında yayınlanan Leyla İle Mecnun girmeyi başardı. Leyla İle Mecnun, Eflatunfilm tarafından yapılıp TRT 1'de yayınlanan absürd komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürd komedi, bilim kurgu, durum komedisi öğeleri eklenmiştir.

Leyla ile Mecnun En İyi 50 Dizi Arasında için “4 yorum” bulunmaktadır.

  1. Dizilerin ekranları kirlettiği şu sıralar izlenilebilir nadir diziler arasındadır.

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir dizi ilk 50 de olması normal :)

    YanıtlaSil