Webmaster.Tc Nedir?



Bir kullanıcı olarak hayatımıza girdiğinden beri, internette aradıklarımızı bizim için daha kolay bir şekilde sunmaya çalışan Google tarafından karşımıza çıkartılan web siteleri arasında gezinmek son derece keyifli ve rahattır. Tıpkı lokantada yenilen leziz yemekler ve rahat ortam gibi, internet dünyasının da bir arka bölümü bulunmaktadır. Gezindiğimiz web sitelerinin alt yapılarını, tasarımlarını ve içeriklerini hazırlamakta olan profesyonelleri webmaster adı ile çağırırız. Birçok kişinin ilgisini çeken bir konu olan internet sitelerini hazırlayan profesyonel bir webmaster olmak için ise, bol bol araştırma ve pratik yapmak gerekmektedir.
Türkiye Cumhuriyet'inin Webmaster Forumu sloganı ile iki ay önce yola çıkan Webmaster.TC tam da bir webmaster sitesine yakışacak şekilde, şık ve sade bir tasarımla karşılamaktadır kullanıcıları. Basit aşamalardan oluşan üyelik işleminin ardından sade ve basit kullanılabilen arayüzü sayesinde istediğiniz bilgiye ulaşmak veya forumdaki bilgili kişilerden aradığınız konu ile ilgili yardım talep etmek ise son derece basittir.



Webmaster forumlarının her geçen gün açılması gerçekten güzel bir şey..Her ne kadar “abi bu kadar forum varken yenisi ne diye” derseniz; birinde bulamayacağınız bilgiyi başka birisinde bulabilirsiniz..Yani tıpkı kitap gibidir forum siteleri..Bir kaynak üzerine tek bir kitap yazılırsa onun doğruluğu tartışılmaz olur ama birden fazla kitap yazılırsa doğruluğunu tartışabiliriz..Ve internette ise kesin bir bilgi söz konusu olmadığından doğrunun tartışılması önemlidir..Bu nedenle her geçen gün açılan webmaster forumlarını destekliyorum açıkcası..Hani bunu reklam amacıyla düşünmek yerine “birşeyler üretmek” amacıyla yapanları tabi.

Webmaster.Tc Nedir? için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. Son dönemlerde birbiri üstüne webmaster siteleri kuruluyor, paylaşım ortamı her geçen gün daha da artıyor... Bu hem iyi hemde kötü birşey, fazla paylaşım alanı olduğundan daha fazla aktivite gerekli...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence de çoğu webmaster sitesinden farklı bir ortam var aile ortamı gibi kayıt olup incelerseniz göreceksiniz :)

      Sil