Sosyal medyanın yükselen yıldızı “Pinterest”



Sosyal medya hayatımızın tam anlamıyla merkezine oturdu.
“Dünya Facebook ve Twitter etrafında mı dönüyor? “ derken yeni bir sosyal paylaşım ağı daha hayatımıza girdi.
Aralık 2009’da beta olarak bilinen Pinterest, 2010 yılında üyeliğin herkese açılamasıyla, Pinterest kullanımı hızla arttı.
16 Ağustos 2011’de Time dergisinin anketine göre, Pinterest 2011 yılının en iyi 50 websitesi arasına girdi. Pinterest; Mashable,Techcrunch,Venturebeat ve diğer birçok web sitesinin başlığına hakim oldu.
Dünya, Pinterest çılgınlığına doğru mu gidiyor?
Henüz Pinterest kullanıcısı değilseniz Pinterest ile tanışma vakti geldi.
Pinterest, kısaca görsel bir sosyal networktür. Resim tabanlı sosyal paylaşım sitesi olan Pinterest, internette gördüğümüz resimleri imlememizi sağlıyor. Pin’lediğin resimleri pinboard’da ( duvarında ) arkadaşlarınla paylaşabilir, resimlere hikayeler ekleyebilir ve değişik kategorilendirmeler yapabilirsin. Beğenip arşinizde bulunmasını istediğiniz resimleri burada biriktirebiliyorsunuz.
Örneğin: eğer güzel bir gelinlik görmüşseniz, onu ‘düğün fikirleri’ pinboard’da (duvarında) pinleyebilir, çeşitli websitelerinden düğünle ilgili tüm görüntüleri burada biriktirebilirebilirsiniz.
Blog’unda Pinteresti nasıl kullanabilirsin?
Başlamak için öncelikle Pinterest.com adresine tıklayarak bir davetiye talebinde bulunup, sonrasında mailinize gönderilen davetiyeyi kullanarak  üye olabiliyorsunuz.
Davetiyenin mailinize gelmesi birkaç günü bulacaktır. Eğer bu süreçte beklemek istemiyorsanız Pinterest üyesi arkadaşlarınızdan yardım alabilirsiniz. Pinterest üyelerinin facebook ve twitter’dan sınırsız davetiye gönderme hakları bulunuyor.
Zaman kaybetmeden kullanıcı adınızı alın! Sosyal ağları yakinen takip edenler, kullanıcı adlarının ne kadar önemli olduğunu bilir. Eğer Pinterest’i blogunuzun adının dışında bir isimle kullanmak istemiyorsanız üye olmak için acele edin!

Arşiviniz her an yanınızda olsun!

Blog yazarları için görsel arşiv en az yazılar kadar önemlidir. Bunun için farklı içerikli yazılara uygun çok sıkı bir arşivinizin olması gerekmektedir. Bilgisayarınızda depolamak zorunda olduğunuz fotoğraf ve resimlerinizi artık burada saklayabailir ve herkesle paylaşabilirsiniz.
Hikaye ile paylaşın!Ekleyeceğiniz fotoğrafları kısa bir bilgi ile zenginleştirerek paylaşmanız daha çok kişiye ulaşmanızı sağlayacaktır. Eğer Pinterest’inizi Twitter accountunuzla bağlantılı yapmışsanız bilgilendirici metinlerin kısa tutmakta yarar var.
Takip Et!
Yeni sosyal ağınıza güzel bir başlangıç için popüler ‘pinner’ları takip edebilir, bu görüntüleri kendi duvarınızda ‘re-pin’leyebilirsin. Fotoğrafları sanat, dizayn vb. ilginizi çeken alanlarda kategorilendirebilir, begendiğiniz bir görüntü bulduğunuzda onu kendi duvarınızda pinleyebilirsiniz.
Fotoğraftan başka ne eklenebiliyor?
Pinterest daha çok fotoğraf imleme sitesi olarak görünse de aslında oluşturduğunuz albümlere video da ekleyebilirsiniz. Örn. yemek üzerine blog yazıyorsanız mutfaktaki küçük sırlarınızı ekleyeceğiniz kısa videoları bir çok kişiye ulaştırabilirsiniz.
Her an ulaşın!
Pinterest’in iPhone, iPad ve Android uygulamaları da mevcut. Pinterest’in iPad ve iPhone uygulamasını App Store’dan indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.
Blogunuza nasıl fayda sağlar?
Pinterestde 30′dan fazla kategori var. Siz de kendi duvarınızı kurup kendi sitenizden görüntüleri pinleyebilirsiniz. Diğer kullanıcılar görüntüye her tıkladığında resmin bulunduğu siteye gitmiş olacaktır.
Örnek olarak en sevdiğiniz çikolatayı ele alalım: ‘yiyecek ve içecek’ kategorisi altında, en sevdiğiniz çikolatayı görüp, görüntüye tıkladığınızda sizi doğrudan kendi websitesine götürecektir.
Sitemin Trafiğini Etkiler mi?
Ocak ayında Pinterest’in blogculara Google+, YouTube ve LinkedIn’in toplamından daha fazla içerik gönderdiğini tespit edildi. Pinterest’in en çok trafik sağlayan kategorileri ise kadınlar için yaşam, ev-dekorasyon ve yemek kategorileri oldu.
Sonuç olarak; araştırmalar Pinterest’in şu anda bütün sosyal paylaşım sitelerinden, hatta en büyük sosyal paylaşım ağı Facebook’tan bile, daha fazla trafik sağladığını göstermektedir.
Sitenizde Pin it!
Pinterest’i blogunuza faydalı hale getirmek, paylaşımlara açık olmak için sitenize “pin it” butonu eklemeyi unutmayın.
“Pin it” sayesinde sitenizi ziyaret eden okuyucularınız sitenizi kaynak göstererek paylaşabilecek ve bu paylaşımlar sitenizin trafiğinin artmasını sağlayacaktır.
Web siteleri ve bloglarda yayınlanan içeriklerin çoğu Pinterest’te “pinleniyor”. Peki siz Pinterest üzerinden blogunuza/sitenize trafik sağlamayı düşünüyor musunuz?

Sosyal medyanın yükselen yıldızı “Pinterest” için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. Kullanmayı bildikten sonra sosyal ortam ve iyi kazanç sağlayan bir ağ.

    YanıtlaSil
  2. harika bir sosyal ağ etkin kullanıyoruz teşekkürler. paylaşımınız için.

    YanıtlaSil
  3. Pinterest Ürün tanıtımı ve farklı tanıtım ihtiyaçları için oldukça etkin kullanılmakta olan ve geri dönüşleride fena olmayan bir sistem.

    YanıtlaSil