Google, Görüntülü Görüşme Uygulaması Duo'yu Yayınladı


Google, bu seneki geliştirici konferansı Google I/O 2016’da duyurduğu yeni görüntülü görüşme uygulaması Duo’yu yayınladı.

WebMasto'nun haberine göre sadeliği ve hızlı oluşu ile ön plana çıkan Google Duo, diğer görüntülü arama uygulamalarından birçok farklı özelliğe sahip.

Uygulamanın önemli özelliklerinden biri, kullanıcının internet bağlantısı zayıf olsa dahi görüntü kalitesi bozulmadan görüşmesini gerçekleştirebilmesi olarak karşımıza çıkıyor. Ayrıca kullanıcılar görüşme esnasında mobil internet ile kablosuz internet arasında herhangi bir kesinti yaşamadan geçiş yapabiliyor.

Görüşmeler iki kişi arasında şifreleniyor

Google Duo ayrıca WebRTC teknolojisini kullanıyor. Bu da uygulamanın diğer teknoloji standartlarına göre çok daha hızlı çalışmasını sağlıyor. Ek olarak son zamanlarda ön plana çıkan uçtan uca şifreleme tekniği de Google Duo’da kullanılıyor. Yani yapılan görüşmeler iki kişi arasında şifrelenmiş oluyor; bir diğer üçüncü kişi bu verilere ulaşamıyor.

Google Duo’nun sahip olduğu en ilginç detaylardan biri de Tık Tık (Knock Knock) özelliği. Bu özellik ise kullanıcılara herhangi bir video çağrısı geldiğinde, o kullanıcı çağrıyı cevaplamasa dahi karşısındakinin görüntüsünü görebilmesini sağlıyor.

Google Play ve App Store'da yerini aldı



Kullanımı mobil cihazlar ile sınırlı olan Google Duo an itibariyle Google Play ve App Store’da yer alıyor. 
Google Duo şimdilik Türkiye uygulama mağazalarından indirilemiyor.
İndirme bağlantılarıGoogle Play - App Store

1 yorum: