En Gerçekçi Oyun Tüm Dünyada Geçecek


Sektörün iki tecrübeli ismi, insansız hava araçları kullanarak tüm dünyayı yeniden haritalandırmayı ve yeryüzünün gerçek modelini oyun alanı yapmayı planlıyor.
ReROLL’ adı verilen projeyi, Fransız video oyun geliştiricisi ve yayıncısı bir şirketin iki eski çalışanı Louis-Pierre Pharand ve Julien Cuny hayata geçirmeye hazırlanıyor. Hedeflerini gerçekleştirmek için Pixyul adında bir şirket kuran ikili, zamanla bütün ülkelerin, şehirlerin ve yer şekillerinin gerçek 3 boyutlu modellerini ‘hayatta kalma”(survival) temalı bir oyunda kullanacak.
İNSANSIZ HAVA ARAÇLARIYLA HARİTALANDIRMA
Pharand ve Cuny, “çılgın” hayallerini gerçekleştirmek için havaya fırlatıldığında kendi kendine haritalandırma yapabilen “eBee” ’adlı profesyonellere yönelik insansız mini hava taşıtları kullanacak. Binlerce fotoğraf çekip tüm yeryüzünü tarayarak 3 boyutlu modellemeler çıkarmayı planlayan ekip, dünyaya bağlı olarak oluşturmayı düşündükleri bu sistemde 24 saatlik döngülere ve gerçek hava olaylarına da yer verecek.
Örneğin Toronto kentindeki bir görevi oynayan oyuncular, sanal dünyalarındaki gerçek cadde ve sokaklarda, gerçek zaman diliminde, gerçek mevsimde ve gerçek hava koşullarında mücadele edecek. Oyuncular bütün dünyayı kullanarak daha önce hiç olmadığı kadar özgürce hareket edebilecek.

İLK HARİTA 2015'TE GELİYOR
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Louis-Pierre Pharand, “Oyuncular beslenmeye, dinlenmeye, egzersiz yapmaya, öğrenmeye ve en önemlisi hayatta kalmaya çalışacaklar." dedi. Julien Cuny de, oyundaki bütün karakterlerin sınırlar olmadan gerçek zaman ve harita koşullarıyla aktif bir etkileşimde olacaklarını vurguladı.
Proje aşamasında olan ReROLL’un 2015 yılı içerisinde oyunculara sunulması bekleniyor.
Oyun, dünyanın küçük bir bölümünde başlayacak ve daha sonra harita yavaş yavaş büyütülerek bütün dünyayı kapsayacak.

En Gerçekçi Oyun Tüm Dünyada Geçecek için “6 yorum” bulunmaktadır.

  1. Sabırsızlıkla 2015 'i Bekliyorum Haritaları Ve Oyun Nasıl Olcak Diye :)

    YanıtlaSil
  2. Oyunu bekliyorum valla çok iyi bişeye benziyor

    YanıtlaSil
  3. Çok zor bir iş, denenmesini bile saçma buluyorum ama o oyundan pek hayır beklemiyorum :P

    YanıtlaSil
  4. bilgisayar kaldırmaz bizim :D

    YanıtlaSil
  5. Çok merak ettım vallahi oyunu , ortaya güzel bir şey çıkacağı kesin.

    YanıtlaSil
  6. Teknoloji nerelere gidiyor vay be.

    YanıtlaSil