Twitter ‘Blok’ Özelliğini Geri Çekti


Firmanın tarihindeki ilk isyana sebep olan değişiklik, engellenmiş bir kullanıcının kendisini engelleyen kişinin mesajlarını görüp ona tweet atmasına olanak veriyor, ancak engelleyen kişi, sanki bu kullanıcı hiç yokmuşçasına mesajlarını okumuyor, yani kendisine yazılanlar bir tek kendisine görünmez oluyordu.

Sadece birkaç saat yürürlükte kalan değişiklik ile kullanıcılar, kendilerini taciz eden kişilerin kendilerini takip etmesini veya tweetleriyle iletişime geçmesini engelleyebiliyordu. Kullanıcılar ayrıca bloklanırsa engellendiklerine dair mesaj alıyorlardı.
Twitter, bu değişiklikten geri adım atmadan önce değişikliğin, ‘bloklama’nın tepkiyle karşılanmasından korkan taciz mağdularını kötüye kullanım içeren mesajlardan korumak olduğunu söylemişti.
Twitter ürün müdür yardımcısı Michael Sippey, ilerleyen saatlerde kaleme aldığı blog mesajında ise, “Birçok kullanıcıdan geri dönüş aldıktan sonra yaptığımız değişikliği geri alma yönünde karar aldık. Kullanıcılarımızın daha az güvenli hissedecekleri özellikleri uygulamaya koymayı asla istemeyiz” dedi.
İlk etapta tepki gösteren kullanıcıların pek çoğu, Twitter’ın yaptığı değişikliği geri alması sonrası kuruma teşekkür etti.
Twitter’ın yaptığı değişiklik ve bunu geri alması, dün akşam ABD borsaları kapandıktan sonra gerçekleştiği için borsadaki hisselerine direkt bir etkisi olmadı.

1 yorum: