Apple, Artık Android'i Durduramıyor



Apple, cep telefonlarından sonra, tablet pazarında da Android cephesine göğüs geremiyor!

Cep telefonlarından sonra , tabletlerde de Apple'ı çok iyi günler beklemiyor olabilir. IHS ve IDC 'nin raporlarına göre tablet piyasasında dengeler tamamen değişti. Bir zamanlar en fazla tercih edilen tabletler iPad 'ler iken, artık kullanıcıların farklı boyutları ve düşük fiyatları ile Android'leri daha çok tercih ettikleri anlaşılıyor.

IDC'nin raporlarına göre, üçüncü çeyrekte tüm dünyada 47.6 milyon adet tablet satıldı. Geçen yılın aynı dönemine göre bu, yüzde 36.7 'lik bir artış demek.


Apple'ın tablet satışları 14.1 milyon adetle geçen yılki satış seviyesinde kaldı. Ancak pazar payı yüzde 11 oranında düştü. Çünkü artık Android çok daha fazla satılmaya başladı. Apple tablet pazarının yüzde 29.6'sına sahipken, bu rakam Apple'ın bugüne dek gördüğü en dip rakam olarak kayıtlara geçti.

Samsung tek başına Android tabletleri ile tablet pazarının yüzde 21 'ine sahipken, bu payın hızla artması da dikkat çekiyor. Samsung'un geçen yılki pazar payı ise sadece yüzde 12 idi. Samsung'un sattığı cihaz miktarı 9.7 milyonken, Asus tabletleri 3.5 milyon , Lenovo ise 2.3 milyon cihaz sattı. Öyle görünüyor ki, iOS tabletlerin tek üreticisi olan Apple artık karşısındaki birleşmiş Andoid cephesi karşısında daha fazla duramıyor.

Fakat, Apple sattığı az sayıda tabletten çok büyük oranda kar elde ederken, çoğu 250 doların altında fiyat etiketiyle satılan Android tabletlerin üreticileri düşük kar marjlarından çok şikayetçiler. Yine de Android ekosistemi, tablet piyasasında liderliğin ancak ucuz tabletlerle mümkün olacağını biliyor ve bu politikayı sürdüreceklerini tahmin etmek zor değil.

Apple, Artık Android'i Durduramıyor için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. Hem uçuz hem daha kaliteli bence samsung ürünleri, o yüzden ben her zaman samsung'u tercih ediyorum, tabletim, telefonum, bilgisayarım, harici harddiskim samsung :)

    YanıtlaSil
  2. Android koskocaman nokiayı devirdi? Apple karşısında duramaz tabiki.

    YanıtlaSil
  3. Çok fazla çeşit olmasından kaynaklı bu üste çıkış çünkü Apple tek başına android gibi bir devi çok güzel bir şekilde idare ediyor burda başarı android de değil bence ios'ta

    YanıtlaSil