Amerika Birleşik Devletleri Hakkında Bilgiler



7 Temmuz 1776 tarihinde yayınladığı Bağımsızlık Bildirgesi ile kuruluşunu gerçekleştiren Amerika Birleşik Devletleri, an itibarı ile dünyanın en güçlü ülkelerinden birisi konumundadır. Askeri, ticari ve sosyal oluşumlarının gücü yanında sahip olduğu 310 milyonu aşkın nüfusu ile de kendi insanları ve dünyanın geri kalanı için etkili bir ülke konumundadır.
Adından da anlaşılacağı gibi pek çok milletten insanı içinde barındıran ABD, çok sayıda etnik köken ve dine ev sahipliği yapmaktadır. Ülkenin ana toprakları içinde yer alan kırk sekiz eyalete ek olarak Kanada’nın batısında yer alan Alaska ve 3200 kilometre ötede bir ada parçası halinde bulunan Hawaii’ye sahiptir. Nüfusun genel olarak doğu bölgelerinde yaygınlık gösterdiği ülke, 4500 kilometrelik genişliği ile de ciddi bir toprak bütünlüğüne sahiptir.
Ülkede resmi bir olmasa da genel konuşulan dil Amerikan İngilizcesi’dir. Küba ve Meksika’dan gelen göçler doğrultusunda İspanyolca da ciddi oranda bir artış göstermiştir. Onlinetercumanlik.com adresinden Amerika Birleşik Devletleri ve diğer ülkeler hakkında merak ettiklerinizi rahat ve hızlı biçimde öğrenebilirsiniz.


Amerika Birleşik Devletleri Hakkında Bilgiler için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. teşekkürler.ayrıca youtube videoları var onlarıda izleyebilirsiniz.

    YanıtlaSil
  2. Bence de kısa olmuş ama yine de emeğine sağlık

    YanıtlaSil