İnternetsiz Kimse Kalmasın



Mark Zuckerberg, internet erişimi olmayan 5 milyar insana interneti getirmeyi amaçlayan ve küresel bir işbirliğinin ürünü olan internet.org‘un hizmete girdiğini açıkladı.
Bugün, yalnızca 2,7 milyar insan, ki bu dünyanın sadece üçte birine denk; internete bağlanabiliyor. İnternet bağlantısı edinimi yılda yüzde 9’dan daha düşük bir hızda artıyor; nitekim interneti geliştirme konusunda ne kadar erken davranıldığı düşünülünce bu oldukça düşük bir artış.
Internet.org’un oluşturulmasındaki hedef, henüz internet bağlantısı olmayan dünyanın üçte ikilik kısmında internet erişimini mümkün kılmak ve bugün internete bağlanan dünyanın üçte birinin sahip olduğu imkanları onlara da sunmak.

Internet.org kurucuları Facebook, Ericsson, MediaTek, Nokia, Opera, Qualcomm ve Samsung, tüm dünyayı çevrimiçi kılmak hedefiyle bağlantı projeleri geliştirecek, bilgi paylaşımı sağlayacak ve sektörleri ve devletleri mobilize edecek. Tüm kurucu şirketlerin mobil operatörlerle işbirliği geçmişi var ve bu girişimde onların öncü rol oynamalarını, zamanla bu oluşuma sivil toplum örgütlerinin, akademisyenlerin ve uzman kişilerin de dâhil olmasını bekliyorlar. Internet.org, donanımların tasarımlarını daha verimli ve yenilikçi hale getirerek bulut bilgisayar işlemlerinin maliyetlerinin düşmesini sağlayan ve tüm sektörü etkileyen Open Compute Project’den ilham alınarak geliştirildi.
Henüz internet bağlantısı olmayan dünyanın üçte ikilik kısmına internet hizmeti temin etmek için internet.org gelişmekte olan ülkelerdeki üç temel zorluğa odaklanacak: Erişim maliyetlerini makul hale getirmek, Verileri daha verimli kullanmak, Erişim sağlama konusunda işletmelere destek olmak
Internet.org, uygulamaların çoğu için gerekli olan maliyetleri düşürerek, veri kullanım miktarını azaltarak ve yeni iş modelleri oluşturarak, internet erişimi olmayan 5 milyar insanın çevrimiçi dünyasını keşfedebilmesini hedefliyor.

1 yorum:

  1. Ortakları sağlam. Yapılması ama dikkat edilmesi bir kampanya.

    YanıtlaSil