Apple Ufak Çaplı Satın Almalara Devam Ediyor



Apple, satın alımlarına bir yenisini daha ekledi. Son zamanlarda yaptığı düşük sermayeli satın alma işlemlerine devam eden Apple, bu sefer video keşfetme servisi veren Matcha.tv'yi satın aldı.
Matcha.tv, iOS ve Web platformlarında hizmet veren bir uygulama olmakla birlikte, kullanıcılarına Hulu, Netflix ve iTunes gibi büyük ve geniş çaplı kaynaklar üzerinden istedikleri televizyon programını ve filmleri bulmasına yardımcı oluyor.

Apple satın alma işlemini onaylamasına rağmen ödenen bedel hakkında bir bilgi vermedi. Bazı kaynaklara göre yaklaşık 1.5 milyon $'a satın aldığı söylensede başka kaynaklara göre bu rakamın çok daha fazlası olduğu belirtiliyor.
Apple'ın TV piyasasına gireceği hakkında, internet üzerinde bir süredir haberler yapılıyordu. Bu satın alma ile Apple'ın Tv piyasasına için bir adım daha attığını söylemek mümkün.
Geçtiğimiz sene toplam 6 şirketi bünyesine dahil eden Apple, bu senenin ilk 5 ayında 9 şirket satın alarak, eksik ve tam anlamıyla kaliteli hizmet veremediğini düşündüğü yada daha iyi hizmet vermesi gereken servislerini geliştiriyor. Bu amaçla geçtiğimiz haftalarda HopStop ve Locationary şirketlerini satın alarak sağladığı harita servislerini güçlendirmişti. Genellikle büyük sermayeli şirketlerle ilgilenmeyerek daha çok yeni başlangıç yapmış fakat kaliteli ve düzgün çalışan şirketlere yönelen Apple, yaptığı küçük satın alma işlemleri ile sürekli kendini güncelleyerek güçlü kalabiliyor.

Apple Ufak Çaplı Satın Almalara Devam Ediyor için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. arkadaşımın dediğine göre apple dünyadaki herkese 2 tane big mac menü alabilirmiş yani o kadar parası var :D

    YanıtlaSil
  2. Bu tarz satın alımları takip etmek çok zevkli oluyor.Meraklısı için güzel konular :)

    YanıtlaSil