Android İnternet Tarayıcılar İçin Püf Noktaları-2



Gizli Gezinti Modu

Mobil kullanıcıların genellikle güznden kaçan bir internet tarayıcı özelliği de Incognito/Private/Privacy Mode gibi adlarla anılan Gizli Gezinti Modu. Bu gizlilik ayarı etkinleştirdiğinde aramalarınız, gezinti tarihçeniz, sitelerin atadığı çerezler (cookie), kısaca gizli oturumda yaptığınız hiçbir işlem tarayıcınız tarafından kaydedilmiyor ve tarayıcı oturumunu kapattığınız anda tümü siliniyor. Bu gizliğini önemseyen ya da ortak mobil aygıtları kullanan kullanıcılar için büyük kolaylık. Oturumların altyapılar arasında senkronizasyonunu da hesaba katarsak, gizli gezinti modunun küçük sırlarınızı korumak için yararlı olacağı tartışılmaz. ChromeMaxthon, ve Dolphin gizli gezinti özellikleri taşıyan internet tarayıcılardan birkaçı.

Tarayıcı Arayüzünün Marifetleri

İyi mobil uygulamalar yalnızca masaüstü deneyiminizi kopyalamaya çalışmaktan ötesine geçiyor ve akıllı telefon ve tabletlerin sunduğu özelliklerden sonuna kadar yararlanmaya çabalıyorlar. Her mobil internet tarayıcının dokunmatik ve küçük ekranlara yönelik kendine has marifetleri var. Bunlara örnek olarak menü ve düğmelerle komuta edilen sekmeleri, Dolphin’in özelleştirilebilir el hareketlerini (gesture) ve Chrome’un sesli internet aramasını verebiliriz

Veri Sıkıştırma

Opera ve UC Browser gibi bazı mobil internet tarayıcılarında tümleşik olarak sunulan veri sıkıştırma özelliği trafik kotalarına sığmaya çalışırken, büyük dosyaları indirirken veya çokluortam dosyalarına hızlı erişim için yarar sağlayabiliyor. Sıkıştırılmış veri kabul ederek indirme işlemlerini hızlandıran Opera‘nın Turbo Modu buna güzel bir örnek. Opera Mini’de Turbo Modu varsayılan olarak etkinken, ağabeyi Opera Mobile bu özelliği yalnızca kablosuz bir ağa (WiFi) bağlı deilseniz etkinleştiriyor. Hat genişliğini verimli kullanmak ve gezintiyi hızlandırmak güzel, ancak sıkıştırılmış veriyi açmak için işlemci gücü gerektiğini de belirtelim, yani şarj seviyelerinize dikkat.


Veri Trafiğini İzleyin

Eğer kotalı bir veri paketi kullanıyorsanız ve bir fatura şokuyla karşılaşmak istemiyorsanız, veri trafiğinizi gözlem altında tumanızda yarar var. Onavo Count gibi veri trafiğini gözlem altında tutan birçok paralı veya bedava izleyici uygulaması bulunuyor. Becerikli uygulamalar fatura tarihlerinizi ve kotanızı izleyip sizi gerektiğinde uyarmanın yanı sıra, en çok trafik oluşturan internet uygulamalarına ilişkin rapor da sunabiliyor.

Onavo Extend

Mobil internet tarayıcınızda veri sıkıştırma özelliği bulunmasa bile, Onavo Extend gibi ek uygulamalarla veri sıkıştırmasından yine de yararlanabilirsiniz. Özellikle kablsouz ağlardan (WiFi) uzakken veri trafiğinizi azaltmak hem masraflarınızı alatacak hem de gezintinizi hızlandıracaktır.
Android internet tarayıcılara ilişkin sizlerin bildiği diğer püf noktalarını yorumlarınızda paylaşabilirsiniz.

Android İnternet Tarayıcılar İçin Püf Noktaları-2 için “2 yorum” bulunmaktadır.