Android İnternet Tarayıcılar İçin Püf Noktaları



İnterneti “Gezerken” Gezmek


Önemli miktarda kullanıcı internete artık mobil ürünlerden erişiyor ve yalnızca standart Android internet tarayıcısını kullanmıyorlar. Aslında farklı Android altyapıları için kendilerine özgü özellikleri olan birçok uygulama da şimdiden geliştirilmiş durumda. Bu yazımızda sıklıkla kullanılan bazı uygulamalar için pratik ve yararlı püf noktalarına göz atacağız.


İnternet Tarayıcı Senkronizasyonu


Tarayıcı senkronizasyonu :  Masaüstü ve mobil aygıtlar arasında köprü kurmayı amaçlayan bir özellik ve bu sayede yer imlerini, tarayıcı ayarlarını, kurulu eklentileri ve hatta son gezinti ekranınızı bile iki aygıt arasında senkronize etmeniz mümkün. Örneğin Google Chrome tarayıcısı üzerinden Google hesabınıza giriş yaptığınızda son kullandığınız tüm ayarları ve yer imlerinizi ve hatta son açtığınız sekmeleri ister başka bir bilgisayarda, ister mobil aygıtınızda da kullanmayı sürdürüyorsunuz. Bu neredeyse kesintisiz bir internet deneyimi yaşamanız anlamına geliyor. Opera ve Maxthon gibi diğer pek çok ürün de bulut özelliklerinden yararlanarak benzer senkronizasyon seçenekleri sunuyorlar.



Okuma Modu


Firefox ve Kindle Silk gibi bazı internet tarayıcıları ekrandaki dağınıklık ve karmaşayı önleyen “Okuma Modu” seçeneğini barındırıyorlar. Bu özellik ekrandaki reklam afişlerinin ve resimlerin boyutlarını ve yerleşimini değiştirerek ve yazı tipini ayarlayarak sayfadaki metnin okunmasını oldukça kolaylaştırıyor. Dahası reklamları tümüyle kaldıran AdBlock gibi bazı eklentiler sayesinde metin okuma deneyiminizi daha da geliştirmeniz mümkün.


Tarayıcı Eklentileri


Eğer internet tarayıcıların tümleşik özelliklerinin yeterli olmadığını düşünüyorsanız Firefox ve Dolphin gibi birçok tarayıcıya ek işlevler sağlayan eklentiler kurabileceğinizi hatırlatalım. Bu ek özellikler çok basit görsel değişiklilerden sayfaları PDF biçiminde kaydetmek gibi gelişmiş işlevlere kadar uzanabiliyor. Masaüstünde kullandığınız bazı eklentilerin mobil sürümlerini bulmanız bile mümkün.

Sitenin Masaüstü Sürümüne Geçmek



Birçok web sitesi, tablet ve akıllı telefon gibi altyapıların kıt kaynaklarını tüketmemek ve sayfa yükleme süresini azaltmak adına, sayfaların daha basit mobil sürümlerini hazırlıyor ve bu basitlik bazen işlev kaybına yol açabiliyor. Eğer sayfaların masaüstü sürümleriyle başedebilecek bir aygıta ve yeterli bağlantı hızına sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, tarayıcınızda yapacağınız bir ayarla sitelerin tam sürümlerini kullanmayı sürdürebilirsiniz. Örneğin Microsoft Office Web Apps üzerinde çevrimiçi Excel düzenleyicisini kullanmayı deneyebilirsiniz.

Başlangıç Ekranı Kısayolları


Her mobil internet tarayıcının dokunmatik ekran özelliklerine uygun bir yer imleri erişim yöntemi var. Eğer bu yöntemlerden hoşnut değilseniz, sık kullandığınız yer imlerinizi mobil aygıtınızın başlangıç ekranına sabitlemek pratik bir seçenek olabilir. Hemen tüm tarayıcıların desteklediği, başlangıç ekranına yer imlerine kolay erişim sağlayan bir kısayolun eklenmesi özelliğini de gözden kaçırmamak gerekiyor.


Android İnternet Tarayıcılar İçin Püf Noktaları için “5 yorum” bulunmaktadır.

  1. teşekkürler güzel bilgilendirme olmuş işime yaradı :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yazının devamı var bölüm-2 olarak yazarım artık takipte kalın :D

      Sil
  2. en güzeli androdin kendi tarayıcısı.

    YanıtlaSil
  3. Evet androidin kendi tarayıcısı çok güzel

    YanıtlaSil
  4. Baya bir yararlı bilgi içeriyor konu okumanızı tavsiye ederim

    YanıtlaSil