Windows 9 Ve Internet Explorer 11 Yolda



Windows 8 hala yeni bir işletim sistemi olmasına rağmen,Microsoft tarafından gelen bilgiler doğrultusunda iki farklı sistemin geliştirme süreci hızlı bir şekilde devam ediyor. Hatta bunlardan ilkinin önümüzdeki yaz ayları içerisinde piyasaya sürülmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Yaz aylarında piyasaya sürülmesi beklenen Windows Blue ortaya atılan söylentilere göre Windows 8 için piyasaya sürülecek olan ilk kapsamlı güncelleme paketi olacak. Microsoft'un çalışmalarını sürdürdüğü bir diğer projede gelecek olan yeni nesil işletim sistemiWindows 9 olarak dikkat çekiyor.
Microsoft çalışanları tarafından sızdırılan bilgiler ışığında Windows 9 'un beta sürümünün Ocak 2014 gibi gün yüzüne çıkacağı ve bunun ardından kararlı sürümünün 2014 Kasım ayında raflardaki yerini alması bekleniyor.
Microsoft'un geçtiğimiz günlerde yayınladığı farklı pozisyonlar için iş ilanları, yeni işletim sistemiWindows 9 ile birlikte acaba Internet Explorer'ın yeni sürümü 11'de mi gelecek sorularını akıllara getirdi.
Aynı zamanda Microsoft'un Windows 9 ile birlikte piyasaya sürmeyi planladığı Internet Explorer 11 'in çok daha gelişmiş bir dokunmatik destek vereceği, tablet versiyonlarının olacağı ve mobil telefonlar için versiyonu üzerinde de çalışıldığı yine içerideki kaynaklar tarafından sızdırılan bilgilerden.
Her ne kadar ortaya atılan bu söylentiler ve bilgiler heyecan yaratıyor olsa da Microsoft tarafından konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılana kadar netlik kazanmayacağı da bir gerçek.

1 yorum: