Çalışanları Tarafından En Sevilen Ceo Mark Zuckerberg



Silikon Vadisi, AppleMicrosoftGoogle ve Facebook gibi dünyanın en değerli şirketleri arasında yer alan girişimleri çıkartırken bu şirketlerin kurucuları da farklı yönleriyle ilgi odağı olmayı başardılar. Steve Jobs gibi garip bir adam Apple gibi inovatif ürünler çıkaran teknoloji devini yönetirken, kendine has acayip yönetim şekilleriyle ezberleri bozmayı başardı. Aynı şekilde dünyanın en genç milyarderi Zuckerberg de yeni nesil yöntemleri ve hayata geçirdiği lüks kampüs ile sıradışı bir patron imajı çizmeyi başarıyor.
Glassdoor isimli kariyer sitesi tarafından yıllık olarak düzenlenen ve çalışanların en iyi CEO’yu seçtikleri anketten bu yıl Mark Zuckerberg birinci çıktı. Geçtiğimiz yıl ilk 25′e girmeyi başaramayan Zuckerberg teknoloji şirketlerinin patronları arasında da Top 10′da yer almıyordu. 2012 yılında 85 puana sahip olan Mark Zuckerberg bu yıl 100 üzerinden 99 alarak zirveye yerleşti.
Son bir yılda sitede kullanıcılar tarafından oluşturulan yarım milyonluk veriden yola çıkılarak hazırlanan listede geçen sene birinci olan Tim Cook bu yıl 4 puan kaybederek 18. sıraya geriledi. Böylece Tim Cook Google’ın CEO’su Larry Page ve Amazon’un CEO’su Jeff Bezos’un gerisinde kalmış oldu.
Teknoloji üreten şirketlerin CEO’larının domine ettiği listede en dramatik iki artışa da Facebook ve Amazon’un patronları imza atmış.En çok sevilen 50 patrona resimden bakabilirsiniz.

Çalışanları Tarafından En Sevilen Ceo Mark Zuckerberg için “5 yorum” bulunmaktadır.

  1. Sıralama'da apple'ın olmamasına şaşırdım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben şaşırmadım çünkü steve jobs'dan sonra iyi yönetici gelmedi şirketin başına :)

      Sil
    2. ben ikinizede şaşırdım 18. sıradaki tim cooku görmemeniz dikkatlice okumadığınzın ve yazı yazan yazarın dikkatinden kaçmasına da ayrı bir şaşırdım...

      Sil
    3. hocam listeyi tek tek inceledim ama görememişim kusura bakmayın :D

      Sil
  2. Biraz dikkat dağınıklığı olsa gerek :) Bilmediğim çok firma var merak ettim şimdi, google amcaya soralım bakalım :)

    YanıtlaSil