Ücretsiz Blog Servisleri



Ücretsiz Blog Servisleri

2 Yorum
 Ücretsiz Blog Servisleri
Blog Yazmak isimli yazıda bloglar konusunda görüşlerimi bildirmiştimPeki bu blogları nasıl oluşturacağız. Biraz da bu konudan bahsedelim. Ücretli yani domain&hostingi bize ait bir blog açmak istiyorsak şu konudan faydalanabiliriz. Ancak başlığımızdan da anlaşılacağı gibi ben şu an ücretsiz servislerden bahsedeceğim.

WordPress
wordpress1 300x214 Ücretsiz Blog Servisleri
En çok kullanılan ücretsin blog sistemlerinden biridir. Kullanımı, geliştirilmesi, arzuladığınız şekle getirmesi kolaydır. Tabi ki bilginiz dahilinde:).
Aynı zamanda WordPress blog scripti, en kullanışlı içerik yönetim sistemlerinden(CMS) birisidir.
WordPress alt yapısına sahip bir bloga iki şekilde sahip olabilirsiniz.
Bunlardan ilki, tr.wordpress.com adresinden ücretsiz kayıt olarak blogunuzu oluşturabilir, yazılarınızı tüm dünyaya sunabilirsiniz.
İkinci yol ise, tr.wordpress.org adresinden WordPress’in en güncel sürümünü indirebilir, indirdiğiniz dosyadaki sitenizin ana dizinine attıktan sonra WordPress kurulumunu gerçekleştirebilir ve WordPress’i tadını çıkarmaya başlayabilirsinizi.
İkinci bahsettiğim yolda, kendi siteniz(host+domain) olacağı için doğal olarak ücretsiz olmuyor. Ancak ben aklıma gelmişken bahsedeyim dedim. İlk yolu kullanarak ücretsiz bir WordPress bloguna sahip olabilirsiniz.

Blogger
Blogger Ücretsiz Blog Servisleri
WordPress kadar yaygın olarak kullanılan bir diğer ücretsiz blog sağlayımız ise Blogger’dır. Hani şu .blogspot.com uzantılı siteler, hep Blogger siteleridir.
Blogger bir Google servisidir. Yani Blogger kullanırken, internet aleminin her şeyi olan Google kalitesini hissedeceğinizi söyleyebiliriz.
Bir Blogger altyapısını kullanan bir blog açmak istiyorsanız, www.blogger.com adresine girerek Google hesabınız ile sisteme giriş yapıp ücretsiz blogunuza sahip olabilirsiniz.

Blogcu
blogcu 300x273 Ücretsiz Blog Servisleri
Şimdi de gelelim bir Türk  ücretsiz blog servisine. Türk kullanıcılara ücretsiz blog servisi veren bir site.
Blogcu’dan bir blog sahibi olmak için, www.blogcu.com’a girdikten sonra kayıt olarak bloglamaya başlayabilirsiniz.

Ücretsiz Blog Servisleri için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. Websitem.info sitesi de blog hizmeti veren kolay ve hızlı indexlenen bir blog servisi. Tavsiye ederim arkadaşlar.

    YanıtlaSil
  2. bilginiz için teşekkürler diğer arkadaşlara da yardımcı oldunuz

    YanıtlaSil