Dünya Üçüncüsü Oldu


 
Uzun yıllar Amerika’da ’müzik enstrümanı yazılım programı’ üzerinde çalışan Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, son geliştirdiği ’SynthMaster 2.5’i programı ile uluslararası yayın yapan Computer Music Dergisi’nin 2012 Top 10 dünya sıralamasında üçüncü olmayı başardı.
Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik ve Elektronik Bölümü 1997 mezunu olan Bülent Bıyıkoğlu, okulu bitirme projesi olarak müzik enstrümanı yazılım programı yaptı.
Çalışmasını internete taşıyan Bıyıkoğlu, Kanada’da bir firmanın iş teklifini aldıktan sonra talihi değişti. Ardından Amerika’da Silikon Vadisi’nde ’Digi Dizayn Müzik Protolus’ isimli program yapımına başladığını belirten Bülent Bıyıkoğlu, Colifornia’da 4 yıl süreyle proje üzerinde çalıştığını söyledi.

PROGRAMI TÜRKİYE’DE TAMAMLADI, ÜÇÜNCÜ OLDU

Bülent Bıyıkoğlu Türkiye’ye döndükten sonra ekip arkadaşları Teoman Pasinlioğlu ve Ümit Uy’la birlikte çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. ’SynthMaster 2.5’i adlı Müzik Enstrümanı Yazılım Programı’nı geliştirdiğini söyleyen Bıyıkoğlu, "Bu program G-7 ülkelerinde kullanılıyor. Pazar alanımız gelişmiş ülkelerdir" dedi. Yazılımın Avrupa ve Amerika’da kullanılmaya başlandıktan sonra uluslararası yayın organı olan Computer Music Dergisi’nin 2012 yılı sıralamasına girdiğini söyleyen Bülent Bıyıkoğlu, "sıralamada dünya üçüncülüğünü kazandım, çok mutluyum" dedi.

ÜNLÜ DJ’LER VE SANATÇILAR KULLANIYOR

Bilkent Cyberpark’ta yazılım çalışmalarını sürdüren Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, dünyaca ünlü DJ’ler olan Armin Wan Buuren, David Guetta, prodüktör Sandy Wee gibi çok sayıda bilinen ismin bu programı kullandığını söyledi. Bıyıkoğlu ayrıca dünyaca ünlü Bretney Spears, Keyt Peri, Rihanny gibi sanatçıların kendi hazırladığı SynthMaster 2.5’i yazılımını kullandıklarını anlattı.

HEDEF, YENİ NESİL TELEFON YAZILIMI

Elektronik Mühendisi Bülent Bıyıkoğlu, Bilkent Cyberpark’ta 2013 yılı için yeni projeler üzerinde çalıştığını söyledi. İphone ve ipad ürünlerine yönelik müzik yazılım programı yapacağını belirten Bıyıkoğlu, şirketinin ismini ise Mozart’ın ünlü Türk marşı numarası olan ’KV331’ koyduğunu kaydederek, "Dünyanın ünlüleri Türk yazılım programını kullanıyor. Bu beni son derece mutlu ediyor. Ben de şirketimin ismini Mozart’ın Türk marşı numarası olarak belirledim" diye konuştu.

KAYNAK:HÜRRİYET-TEKNOLOJİ

1 yorum:

  1. Türklere biraz şans verseler dünyayı oynatırız arkadaş :D

    YanıtlaSil