Blogger ile kendi blog'unuzu oluşturun



Bir blog sahibi olmak istiyorsanız, görseller için grafik bilgisine, içerik için programlama bilgisine sahip olmalısınız. Ayrıca hazırladığınız blog’un ziyaretçilere ulaşabilmesi için bir alan adı ve bunun yanında barındırma ( hosting ) hizmetine sahip olmalısınız.

Yani uğraşmanız gereken fazlası ile detay olacaktır.

yanaok_thumb2İşte bu konuda Blogger yardımınıza koşuyor size hiç bir teknik bilgi bilmenize gerek kalmadan 3 adımda kolayca  blog’unuzu oluşturmanızı sağlayacak platformu ve “blog’unuzunadı.blogspot.com” diye bir alan adının yanında sınırsız banvit (bant) genişliğe sahip barındırma hizmetini ücretsiz sunuyor.


3 Adımda Blog’unuzu Oluşturun

Blogger’ın en güzel taraflarından biriside kuşkusuz kullanıcıya hiç zorluk çıkarmayan yapılandırma süreci.Bu sayede 3 adımda blog’unuzu oluşturabiliyorsunuz.

1_T
Blogger’ın ana sayfasına girdiğinizde sizden Google hesabıyla oturum açmanızı isteyen bir sayfa ile karşılaşıyorsunuz , eğer bir Google hesabınız yoksa buradan kendinize bir hesap oluşturabilirsiniz. Hesabınızı oluşturmak için Hotmail,Yahoo,Gmail gibi her hangi bir e-mail servisini kullanabilirsiniz.
Hesabınızı aldıktan sonra yapmanız gereken Blogger’ın ana sayfasından aldığınız Google hesabı ile giriş yapmak.

200
2_TBlog oluşturun yazan butona tıkladıktan sonra açılan sayfada Blog başlığı yazan kısma istediğiniz blog Blog adresi yazıyorsunuz.Blog adresiniz uygunsa http://fatihcetinn.blogspot.com şeklinde oluşturuluyor.
blogger-2-adım

Burada seçiceğiniz blog başlığı ile blog’unuzun adresinin aynı olması arama motorlarında üst sıralarda çıkmanızıda etkileyecektir.


3_T
blogger-şablon-seçinSon olarak sıra blog’unuzun tasarımını belirleyecek olan şablonu seçmeye  geliyor açılan sayfada bir çok blogger şablonu(template) bulunuyor fakat siz bunlara bağlı kalmak durumunda olmadığınız için her hangi bir şablonu seçerek bu adımı geçebilirsiniz daha sonra internetten bulduğunuz her hangi bir şablonla blog’unuzun tasarımını özelleştirebilirsiniz.


Bundan sonra yapmanız gereken tek şey blog’unuzun içeriğini doldurmak.

Blogger ile kendi blog'unuzu oluşturun için “0 yorum” bulunmaktadır.