Baş Döndüren YouTube 2012 İstatistikleri



Her gün girip çeşitli videolar izlediğimiz ve son zamanlarda yaygınlaşan canlı yayınları ile internet devi YouTube bu kadar videoyu nerede saklıyor ? ne kadar video yükleniyor ? ve ne kadar izleniyor ?
Bunun gibi birçok soru komik video izlemekten öte internet ile daha yakından alakalı kişilerin çoğu zaman merak ettiği konudur. Google’ın gözde servislerinden biri olan YouTube’a dair güncel bilgileri gördüğümüzde bizim kullandığımız ve bize çok görünen megabyte’lar, gigabyte’lar YouTube için denizde kum sayılıyor. Gigabyte’tan sonra gelen terabyte’tı da geçiyorum, petabyte, eksabyte, zettabyte ve yottabyte gibi birimlerin Youtube için oluşturulduğu düşüncesindeyim. Bu birimleri daha önce duymayanlar ayrıntılı bilgi için Vikipedi sayfasını ziyaret edebilirler.
Öğrenmek istediğimiz sorular arasında ilk sırada yer alan “Youtube bu kadar videoyu nerede saklıyor ?” sorusunun cevabı için; Youtube bir Google servisi olduğundan yüklenen videolar Google Data Center’da barındırılmaktadır. Merak edenler için hiç bir masraftan kaçınmadık ve Google Data Center’da sizler için sanal tur düzenledik :))
Bu sanal turun bir de harika videosu var.


KAYNAK: http://www.ercangulcay.com/genel/bas-donduren-youtube-2012-istatistikleri.html

Baş Döndüren YouTube 2012 İstatistikleri için “0 yorum” bulunmaktadır.