2,5 Milyon Reklam Verene Ulaşan Facebook, Yeni Teklifiyle TV Reklamlarını Hedefliyor


New York Advertising Week öncesinde reklam verenlere yönelik yeni satın alma, optimizasyon ve ölçümleme tekliflerini duyurdu. Açıklamayla birlikte aktif reklam verenlerin sayısının geçtiğimiz Şubat ayından bu yana, yani son yedi ayda yüzde 25 oranında arttığını belirten Facebook, 2,5 milyon adet reklam verene ulaştığını paylaştı.



Facebook’un yeni tekliflerinden en dikkat çekici olansa şirketin reklam verenler için TV reklamı metriklerini kullanarak Facebook video reklamlarını satın almalarını sağlaması. Yeni teklif, TV reklamları için de kullanılan Gross Rating Points (GRP) ile benzer şekilde Total Facebook’ta Total Rating Points (TRP) metriği esaslı reklam verilmesini sağlıyor.

Böylelikle bir TRP hedefiyle TV ve arasında bir kampanya düzenlenmesi ve daha net bir ölçümleme elde edilmesi mümkün hale geliyor. Ölçümleme kısmını ise Nielsen üstleniyor ve Facebook’un TV ile birlikte belirlenen hedefi sağlayıp sağlayamadığını doğruluyor. Yenilikle birlikte Facebook’un dijital dışında TV medya satın alma planlarına da dahil edilmesi muhtemel. Her ne kadar Facebook, reklamlarının TV ile tamamlayıcı nitelikte olduğunu söylese de, Facebook’un TV reklamlarından daha görünür bir şekilde pay almaya başlamasını sağlayabilir.

Buna ek olarak reklam verenlere marka bilinirliğine yönelik yeni bir optimizasyon seçeneği sunan Facebook, mobil oylama için Millward Brown ile işbirliği yaptığını da duyurdu. Şirket bu yıl başında tanıttığıCarousel reklam formatını da videolara uyarladı.

2,5 Milyon Reklam Verene Ulaşan Facebook, Yeni Teklifiyle TV Reklamlarını Hedefliyor için “0 yorum” bulunmaktadır.