Artık Google Now ile WhatsApp Mesajı Gönderebilirsiniz


Yeni gelen özellik sayesinde artık Google Now üzerinden ses komutlarıyla WhatsApp, Viber, WeChat, Telegram ve NextPlus’ta mesaj gönderilebilecek.

Google’ın dijital asistanı Google Now, üçüncü parti uygulamalara olan desteğini her geçen gün arttırmaya devam ediyor. Son olarak desteklediği uygulamalar arasına popüler mesajlaşma uygulamaları girmiş durumda.

WebMasto'da yer alan habere göre, Google Now’a gelen güncelleme ile kullanıcılar kişisel asistana verdiği sesli komutlar ile WhatsApp, Viber, WeChat, Telegram ve NextPlus gibi popüler mesajlaşma servisleri üzerinden mesaj gönderebilecek.



Daha önce örneğin “OK Google, send a message to John” şeklinde bir komut verildiğinde Google Now bu komutu cihazın standart SMS sistemi üzerinden gerçekleştiriyordu. Ancak gelen yeni güncelleme ile birlikte “OK Google, send a WhatsApp message to John” şeklinde özel olarak bir mesajlaşma servisi belirtildiğinde Google Now bunu doğrudan anlayacak ve istenilen işlemi gerçekleştirecek.

Şimdilik sadece İngilizce dilinde geçerli olan yeni güncelleme, zaman içerisinde desteklenen diğer dillere de uygulanmış olacak.

Artık Google Now ile WhatsApp Mesajı Gönderebilirsiniz için “0 yorum” bulunmaktadır.