Uber'e Berlin'den Yasak Geldi


Uber 'in (Uber, yolcuların şehir içinde ulaşımını kolaylaştırmaya yönelik 2009 yılında kurulan ve 70'ten fazla şehirde hayata geçirilen bir uygulama), yolcuların güvenliğini tehlikeye attığını öne süren Berlin Sivil ve Ruhsatlandırma İşleri Kamu İdaresi , uygulamanın faaliyetinin durdurulduğunu açıkladı. Yasağın ihlali durumunda Uber'in 25 bin euro 'ya kadar cezalandırılabileceği belirtiliyor.

Bunun üzerine Uber'in karara itiraz edeceğine dair haberler ortaya çıkmaya başladı. Şirket, LABO 'nun ( Berlin Sivil ve Ruhsatlandırma İşleri Kamu İdaresi) kararının, müşterilerin seçim özgürlüğünü kısıtladığı görüşünde.

Geçen yılın şubat ayında UberLux limuzin servisiyle Berlin'de faaliyet göstermeye başlayan Uber, eylül ayında UberBlack , nisan ayında ise UberPop servislerini hayata geçirmişti.

Şirketin, müşterilerin seçim özgürlüğünü kısıtladığını söylese de, uygulama Avrupa'da pek hoş karşılanmıyor. Şirkete yönelik yapılan protestoların merkezi haline gelen Berlin'de taksiciler, yapılan bazı protestoların ardından Uber'e karşı dava açmış ve davayı kazanmıştı.

1 yorum:

  1. Birçok sakıncaları olmakla birlikte, hem ekonomi hemde kolaylık açısından çok parlak bir fikir gibi görünüyor aslında.
    İnsanların gideceği yönler ortak olduğunda bu ulaşım masrafını paylaşmak istemesini engellemekte çok mantıklı görünmüyor.

    YanıtlaSil