Facebook'tan, Gazeteciler İçin Anlık Haber Hizmeti


Facebook, gazeteciler için anlık haber hizmeti başlatıyor. Servisin adı FB Newswire olacak.

Halka açık olacak sayfada, Facebook kullanıcıların herkese açık olarak paylaştığı orijinal fotoğraflar, videolar ve durum güncellemeleri olacak. Servis için sosyal haber-doğrulama şirketi Storyful'dan destek alınacak.

Facebook ve Storyful yaptıkları açıklamada, kullanıcıların iletilerinden oluşacak akışın gün boyunca güncel kalacağını ve her ne kadar hizmete herkesin ulaşabilecek olsa da servisin editör ve muhabirlere yönelik olacağını kaydettiler. İleti akışı içerisinde haberler, hava durumu ve eğlence ile ilgili paylaşımlar yer alacak.



Facebook haberler ve global medya ortaklıkları direktörü Andy Mitchell konuyla ilgili açıklamasında, "Hedefimiz Newswire'ı gazeteciler için paha biçilmez bir kaynak haline getirmek. Gazetecilerin Facebook'ta herkese açık içerikleri kullanarak daha zengin ve daha çekici haberler sunmasına yardımcı olmak." dedi.

Storyful yazı işleri müdürü Aine Kerr de sayfanın anlık olarak güncelleneceğini ve Storyful çalışanlarının her bir içeriği kontrol edeceğini söyledi. İrlanda'nın başkenti Dublin merkezli Storyful, sosyal medyayı izleyerek paylaşılan bilgilerin doğruluğunu kontrol ediyor. Şirket The Wall Street Journal'ın da sahibi olan News Corp'un bünyesinde bulunuyor.

İleti akışı içerisinde yer alacak her bir fotoğraf, video veya durum güncellemesine tıklandığında bu paylaşımı yapan Facebook kullanıcısının sayfasına yönlendirme yapılacak. Daha fazla bilgi için paylaşımı yapan Facebook kullanıcısı ile iletişime geçme kararını da haber merkezi verecek.

Facebook'un bu adımı, rakipleri Twitter ve Reddit'e karşı flaş haberler patladığında insanların konuştukları "şehir meydanı" olmak için attığı bir adım. Mart ayında Reddit getirdiği yeni özellik ile "muhabirler" olarak isimlendirdiği gruba seçtiği kullanıcıların canlı güncellemeler yapmasına izin verdi.

Facebook ve Storyful yalnızca herkese açık olarak yapılan paylaşımların kullanılacağının da altını çizdi. Facebook kullanıcıları sayfa ayarlarından ya da ileti gönderilen alandan paylaşımların özel ya da herkese açık olmasını seçebiliyor.

Eğer Facebook kullanıcısı FB Newswire'da çıkan bir paylaşımını silerse bu servis üzerinden kullanıcının sayfasına yönlendirilen link çalışmayacak ve Storyful bu içeriği yayından kaldıracak.

editorturkiye@wsj.com

Facebook'tan, Gazeteciler İçin Anlık Haber Hizmeti için “0 yorum” bulunmaktadır.