Whatsapp Satılınca 500 Bin Kişi Bu Uygulamaya Geçti


Bildiğiniz gibi Facebook, geçtiğimiz günlerde popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp’ı 19 milyar dolara satın almıştı. Ancak bu satın alma olayı çoğu WhatsApp kullanıcısını rahatsız etmişe benziyor.

Bu yılın başlarında sizlere bir haberimizde Rusya’dan güvenlik odaklı Messenger uygulaması Telegram’dan bahsetmiştik. Yeni gelen haberlere göre Facebook’un WhatsApp’ıalmasından sonra Telegram uygulaması kullanıcı sayısında patlama oldu. Telegram Twitter hesabından attığı tweet ile 21 Şubat tarihinde 500 bin yeni kullanıcının kayıt olduğunu duyurdu.

Başka bir habere göre ise yine güvenlik odaklı İsviçreli Threema uygulamasından geldi. Bu uygulamaya geçenlerin sayısı ise 200 bin.

Peki Telegram, Whatsapp’a göre nasıl avantajlara sahip?

Telegram’ın hızlı bir mesenger olduğu iddia ediliyor. Ayrıca uygulamanın saldırganlara karşı daha güvenli olduğu söyleniyor. Bu uygulamanın medya boyutunda da herhangi bir sınırlama bulunmuyor. Telegram mobil cihazların yanısıra masaüstü bilgisayarlarda da kullanılabiliyor.



Hızlı ve güvenlik odaklı uygulama 200 kişi ile grup kurma imkanının yanısıra, 1GB büyüklüğündeki videoları paylaşmanıza olanak tanıyor. Birden fazla fotoğraf gönderebildiğiniz uygulama ile anlık aldığınız herhangi bir medyayı başka birine iletebilirsiniz.

Maksimum gizlilik içeren uygulama ile gönderdiğiniz mesajların sadece alıcı tarafından okunabilir olmasını sağlayan uçtan uca şifreleme özelliğine sahip. Gizli sohbet özelliği olan uygulamada bu sohbetler sunucularda kaydedilmiyor ve her iki cihazı da otomatik olarak kendi kendine mesajları imha etmesi için programlayabilirsiniz. İnsanları muhtemel en yakın sunucuya bağlamak için dünya çapında konumlandırılmış veri merkezleri ile merkezi altyapısını kullanan Telegram, piyasadaki en hızlı mesajlaşma uygulaması.

Whatsapp Satılınca 500 Bin Kişi Bu Uygulamaya Geçti için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. whattsup açılmazsa tüm kullanıcılarını bu yeni programa kaybedebilir bence

    YanıtlaSil
  2. Whatsapp çok güzel bir uygulama fakat onun kadar iyi olan birçok uygulama var. Android uygulama marketi bu konuda çok geniş, insan hangisini kullanacağını şaşırıyor.

    YanıtlaSil