Facebook, Twitter ve Gmail şifreleriniz tehlikede olabilir


2 milyondan fazla hesap, hacker'lar tarafından ele geçirilme tehlikesiyle karşı karşıya.
Web güvenlik firması Trustwave'in belirttiğine göre, Google, Yahoo, Facebook, Twitter ve Linkedin gibi sitelerde açılmış 2 milyon kadar hesap, zararlı yazılımlar aracılığıyla farklı kullanıcıların ellerine geçebilir.
Uzmanlar, bu nin sebebi olarak sitelerin güvenlik açıklarını değil, kullanıcıların bilgisayarlarını hedef gösteriyor. Zira bilgisayarlarda yer alan birçok zararlı yazılım sayesinde şifre ve diğer birçok bilginiz sizin haberiniz olmadan başka kullanıcıların ellerine geçebiliyor. Verilen bilgilerde, saldırıya uğrayan ülkeler arasında Amerika, Almanya, Singapur (ada devleti) ve Tayland gibi isimler var.
En çok tehlikede bulunan hesaplar ise, Facebook hesapları. Araştırmaya göre Facebook, %57 ile ilk sırada yer alıyor. Onu %10 ile Yahoo, %9 ile Google ve %3 ile de Twitter izliyor.
Bir Facebook sözcüsüsaldırıya maruz kalındığı düşünülen kullanıcıların şifrelerinin resetlendiğini bildiriyor. Ayrıca Facebook, kullanılan şifrelerin "zor olması için" de kullanıcıları uyarıyor, zira genellikle şifreler basit ve orta düzeyde tercih ediliyor.
Sizden başkası hesabınıza giremesin
Her sitenin birçok güvenlik önlemi bulunuyor, ancak bu önlemlerin büyük bir kısmını kullanmayanlarımız da bir hayli fazla. Örneğin, Facebook'u ele alırsak...
Farklı tarayıcıda oturum açıldığında, farklı bir bilgisayarda oturum açıldığında size mail yoluyla bildirim yapılmasını isteyebilirsiniz. Ek olarak, güvenlik için mail adresi ekleyebilir ve cep telefonunuza da bildirim yapılması özelliğini aktifleştirebilirsiniz. Böylelikle hesabınızı en üst düzeyde güvenlik seviyesine getirirsiniz.

Benzer yöntemler, Gmail, Twitter ve diğer birçok site için de geçerli. Aynı şekilde, Steam gibi oyun satın alma ve oynama platformlarında da üst düzey güvenlik seçenekleri bulunuyor. Farklı bir PC'de açıldığında, mail adresinize bir şifre gelmesini talep edebiliyorsunuz. Böylelikle hesap şifreniz çalınsa bile mail adresinize gelen şifre girilmedikçe hesabınıza kimse erişemiyor. Uyarıldığınız için de hemen harekete geçebiliyorsunuz.
Ve bilgisayarınızda en azından bir tane virüs programının kurulu olmasına özen gösterin, ara ara taramalar yapın.
Yine akıllı telefon üzerinden de birçok site ve servisin destek uygulamaları bulunuyor. Kısacası, güvenliği her daim önemsemenizde yarar var.

Facebook, Twitter ve Gmail şifreleriniz tehlikede olabilir için “0 yorum” bulunmaktadır.