Twitter’ın İsmi Smssy ya da Twittr Olabilirmiş



Halka arz yolculuğuna başlayan ve sosyal medyada olduğu kadar borsada da iddialı olduğunu gösteren Twitter‘ı aslında bugün çok farklı isimlerle anabilirdik. Zira Twitter “Twitter “olmadan önce Twitch, Friendstalker, Smssy ve Twittr gibi isimlerle piyasaya çıkmayı planlıyordu.

2006′da kurucusu Jack Dorsey’in “just setting up my twttr” tweet’iyle internet yolculuğuna başlayan Twitter için düşünülen bu isimleri yeni kitabı Hatching Twitter ‘da açıklayan Nick Bilton, bu isimler için çalışılan logoları da blog sayfasında paylaştı. Çoğunu Twitter kurucularınından Biz Stone’un tasarladığı logolar bugünkü Twitter’dan çok farklı görünümler içeriyor.



Twittr ve Smmsy için hazırlanan logoların daha renkli olduğu ve daha yumuşak hatlı yazı tiplerini içerdiği dikkat çekerken bu logo taslaklarında bir sosyal ağ konseptinden çok mesajlaşma uygulamalarına daha uygun bir tasarım anlayışı belirlenmiş gibi. Belki de sosyal ağın ilk çıkış amacının SMS’in yerine geçecek 140 karakterli mesajlardan oluşacak bir ağ yaratma olması tasarımcıları daha fazla mesajlaşma uygulamasını çağrıştıran, daha renkli ve daha hareketli bir logo yaratmaya itmiş olması muhtemel.

İsim alternatiflerinden biri olan Twitter için ise bugün alıştığımız mavi arka plan yerine yeşil bir arka plan kullanılmış olması dikkat çekiyor. Daha sonra Twitter kurucularının tüm bu alternatiflerden vazgeçip Twitter ismini ve mavi arka planlı logoyu seçmesiyle bugün benimsediğimiz Twitter oluşmuş.

Twitter, “Twitter” ismini almayıp Twitch, Friendstalker, Smssy ya da Twittr adını alsaydı sosyal ağlar arasındaki yeri nasıl olurdu bilinmez ancak isim ve logo seçiminin özellikle teknoloji ve internet şirketlerinin tanınmasında ve geleceğinde önemli bir yere sahip olduğu kesin.

Sizce Twitter “Twitter”ı seçerek doğru bir karar almış mı?

Twitter’ın İsmi Smssy ya da Twittr Olabilirmiş için “0 yorum” bulunmaktadır.