Instagram'ı Sattığına Bin Pişman!



2012 yılında kurduğu Instagram’ı 1 milyar dolara Facebook’a satan Kevin Systrom eğer şirketi bugün elinde tutsaydı Instagram’ı 15 katı fazla fiyata satabilecekti.

Sadece 2 yıllık bir şirketten bahsediyoruz: Instagram… 2 yıl önce herhangi bir geliri olmayan şirket kısa sürede milyonlarca takipçiye ulaştı. Android cihazlar için uzun bir süre sürümü çıkmamasına ve sadece iPhone'larda kullanılmasına rağmen hızla yaygınlaşan Instagram sonunda Facebook'un da dikkatinden kaçmamış ve şirketin kurucusu Mark Zuckerberg, Systrom ile uzun bir pazarlığa oturmuş ve 1 milyar dolar karşılığında Instagram'ı bünyesine katmıştı.



O gün için gayet makul görülen 1 milyar dolar rakamı zaman geçtikçe eridi gitti; zira Instagram'ın büyüme potansiyeli Systrom'un beklentisinin de üzerinde oldu. Uzmanlar, 150 milyon aylık aktif kullanıcıya ulaşan Instagram'ın bugün satılması halinde 5 ila 15 milyar dolar arası bir değere sahip olacağına dikkat çekerken yatırımcı Eric Jackson konuyla ilgili şunları söyledi: "Systrom Instagram'ı fazla erken sattı ve buna bin pişman eminim; zira Instagram'ı bugün satsaydı Zuckerberg'den alacağı para katbekat fazla olurdu."

236 milyon aktif kullanıcıya sahip olan Twitter'ın ardından 150 milyon takipçiye sahip olan Instagram, Twitter'ın 30 milyar dolarlık piyasa değerinin yarısı olarak değerlendirildiğinde neredeyse 15 milyar dolarlık pazar payına ulaştığı göze çarpıyor.

Instagram'ı Sattığına Bin Pişman! için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. mükemmel bir site instg. takip ediyorum ve devamlı paylaşım yapmaktayım bende gerçektende yazık olmuş

    YanıtlaSil