Youtube Yasadışı Kazanç Peşinde Mi?



YouTube'da yasa dışı videolar var mı? Daha da kötüsü, Google bu videolardan para mı kazanıyor?
ABD eyaletlerinden Mississippi ve Nebraska eyalet savcıları, Google'a yazdıkları mektupta servislerinden Youtube'un, içeriğinde kimi zaman sakıncalı, hatta yasa dışı aktivitelerden oluşan videolara yer verdiğini ve bu videoların oynatımı sırasında gösterilen reklamlardan gelir elde ettiğini belirterek, çekincelerini dile getirdiler.
Örnek olarak aralarında reçetesiz satışı yasak ilaçlar ile sahte veya satışı yasak maddelere erişim yollarının gösterildiği videoları gösteren savcılar, Youtube'da bu tür videolara ver verilmesini rahatsız edici buldularını ifade ederek, Google'a söz konusu videoların oynatılması sırasında reklam gösterimine karşı ne tür önlemler alındığı sorusunu yönelttiler.

Google daha önce de arama motorunun otomatik tamamlama özelliği ile sahte mal satışı yapan e-ticaret sitelerine ulaşma imkanı tanıdığı için benzer suçlamalarla karşı karşıya kalmıştı. Şirketten yapılan açıklamada ise video oynatımı sırasında gösterilen reklamlara dair sıkı bir denetleme mekanizması olduğu ve son iki yılda bu tür 3 milyon reklamın sistemlerinden kaldırıldığı bildirildi.

1 yorum:

  1. YouTube öyle bir şey yapmaz adamın kazandığı zaten yetiyordur neden yasadışına girişsin :)

    YanıtlaSil