Google Reader'ın Kapanması Feedly'ye Yaradı



Google'ın şok kapatma kararı, tam 500 bin kullanıcının bu hizmete hücum etmesine yol açtı!
2005 sonlarında hizmet vermeye başlayan ve o tarihten itibaren milyonlarca kullanıcının Atom ve RSS beslemelerini takip etmesini sağlayan Google Reader , 1 Temmuz 2013'de aramızdan ayrılacak. Google, kullanıcı sayısındaki düşüşü ileri sürerek Google Reader hizmetine son vermeye karar vermişti.

Google'ın bu kararı almak için haklı nedenleri olabilir, ancak kullanıcıların bundan pek memnun oldukları söylenemez. Reader'ı kurtarmak için bir imza kampanyası, bu satırları yazdığımız sıralarda yaklaşık 125.000 kullanıcı tarafından imzalanmıştı. Ancak bazı kullanıcılar Reader'dan umudu kesmiş olacak ki başka yuva arayışına başladılar. Reader yerine kullanılabilecek, akla gelen ilk alternatif olan Feedly , yaklaşık 500.000 Reader kullanıcısının sistemlerine kayıt yaptırdığını açıkladı. Firma, artan talebi karşılayabilmek için yeni sunucular açmak ve bant genişliğini tam 10 kat arttırmak zorunda kalmış.
Yaygın olarak kullanılan tüm internet gezinti araçlarını destekleyen Feedly'nin iOS uygulaması şu andaiTunes üzerinden en çok indirilen ücretsiz uygulama. Firmanın halen özünde Google Reader'ın kopyası olan bir proje üzerinde çalıştığı biliniyor.

Google Reader'ın Kapanması Feedly'ye Yaradı için “3 yorum” bulunmaktadır.

  1. Adamlar pes etmesini biliyor. Biz olsak batana kadar reader'i devam ettirirdik. Başarısızlık önceden kestirildiği için önlemini aldı google. İyi de yaptı.

    YanıtlaSil
  2. Google'ın son hamlaleri desem yeri olmaz gerçi .Ama büyük hatalar yaptığı kesin :) .Ama nedense kullanıcılara yansıtmıyor bu tür problemleri .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. büyük şirket olduğu için yanlışları kullanıcılara yansımıyor

      Sil