USB 3.0'ın hızı 2014'de ikiye katlanıyor



USB 3.0 arayüzünün hızını ikiye katlayan yeni USB teknolojisi ile tanışın...

Önemli bir başarı yakalayan, PC'lerden ceplere, TV ve arabalara birçok cihaza girmeyi başaran USB 3.0'ın hızı ikiye katlanmaya hazır. 2013'ün ortalarında tamamlanacak olan spesifikasyon, 2014'ün sonlarında cihazlarda ortaya çıkmaya başlayacak. İki kat hızlı USB 3.0'ın 2015'de tam anlamıyla yaygınlaşacağı düşünülüyor.

Las Vegas'daki Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda gösterilen yeni USB 3.0, bugünkü USB 3.0'ın 5Gbps'lik hızını 10Gbps'ye çıkarıyor. Bu hız artışı SSD depolama cihazlarındaki hız kısıtlamalarını ortadan kaldırırken, ikinci monitör olanaklarının da kapısını açıyor. Yeni standart, USB 3.0'ın elektrik akımı taşıma özelliklerini de geliştiriyor, böylece cihazlarımızı daha hızlı şarj etme ve hatta laptop'larımızın gücünü USB'den sağlama gibi işlevlere sahip olabileceğiz.
Standardı geliştiren USB 3.0 Promoter Group içerisinde Hewlett-Packard, Intel, Microsoft, Renesas Electronics, ST-Ericsson ve Texas Instruments gibi teknoloji şirketleri bulunuyor. Bu arada yeni standardın neden bu kadar gecikeceğini merak edenlere, USB 3.0'ın 2008'de tamamlandığını, ancak standart haline gelmesinin 4 sene sürdüğünü hatırlatalım.
Yeni USB 3.0 hızlarından faydalanmak için yeni bir donanım gerekecek, bununla birlikte yeni USB 3.0 aynı konektörleri kullandığından var olan USB cihazlarınızı yeni USB 3.0 portlarına bağlamanız mümkün olacak. Grup, bazı USB 3.0 kablolarının yeni standartlarla çalışabileceğini, bazılarının ise 10Gbps hıza çıkamayacağını söylüyor.

USB 3.0'ın hızı 2014'de ikiye katlanıyor için “0 yorum” bulunmaktadır.