Ubuntu Cep Telefonlarına Ne Zaman Geliyor


Canonical, geçtiğimiz günlerde duyurduğu akıllı telefonlar için Ubuntu sürümünün Galaxy Nexus cihazına ne zaman çıkacağını açıkladı. Tarih, bizim tahminimizden daha yakın.
Popüler Linux dağıtımlarından Ubuntu'nun geliştiricisi Canonical, geçtiğimiz hafta içerisinde Ubuntu'nın akıllı telefonlara özel bir sürümünü duyurmuş ve büyük yankı uyandırmıştı. Özellikle tanıtım videosunda yer alan Galaxy Nexus'a sahip olan kullanıcılar, cihazlarına bir Linux dağıtımı kurmak için sabırsızlanıyor.

Nihayet Alan Pope, halen geliştirme aşamasında olan mobil işletim sisteminin Galaxy Nexus'a kurulabilir olarak yayınlanma tarihini duyurdu. Ubuntu'nun Galaxy Nexus'a yüklenebilir imajı, Şubat ayının son günlerinde yayınlanacak. Kaynak kodlarının da birlikte sunulacağını duyuran Pope, Linux severlerden ilk aşamada tam donanımlı bir deneyim beklememelerini rica etti.
Ubuntu ilk olarak arama ve mesajlaşma deneyimini sorunsuz sunacak. Ancak uygulama mağazası ve web tarayıcısı konusunda henüz bir söz verilmiyor. Bakalım önümüzdeki ay yayınlanacak olan Ubuntu Mobile, kullanıcılardan nasıl bir geri dönüş alacak.

Ubuntu Cep Telefonlarına Ne Zaman Geliyor için “0 yorum” bulunmaktadır.