Linkedin 200 Milyon Üyeye Ulaştı



Linkedin’in resmi blogunda yayınlanan blog yazısında sosyal ağın 200 milyon kullanıcıya ulaştığı duyuruldu. Bu önemli gün için bir de infografik hazırlayan şirket bazı güncel bilgileri de kamuoyuyla paylaştı.
Son olarak Kasım ayında üye sayısı 187 milyon olarak aktarılan Linkedin‘in 200 milyon barajını ne zaman aştığı veya şu anki üye sayısına ait bir bilgi paylaşılmaz iken 19 dilde yayın yapan sosyal ağın en çok üyeye sahip olduğu ve en hızlı büyüyen ülkeler gibi bilgileri de blog yazısına eklenen infografikte yer buldu.
ABD, Linkedin’de en çok üyeye sahip ülke. 74 milyon üye ile Linkedin nüfusunun %37′sini oluşturan Birleşik Devletler’i HindistanBrezilya, Birleşik Krallık ve Kanada takip ediyor.
Türkiye Linkedin’de en hızlı büyüyen ülke
Daha önce sizlere Türkiye’nin Linkedin’de en hızlı büyüyen ülke olduğundan bahsetmiştik. Avrupa sınırlarını aşan Türkiye, infografikte paylaşılan bilgiye göre dünya genelinde Linkedin’de en hızlı büyüyen ülke oldu. Bu kategoride ikinci sırada Kolombiya, üçüncü sırada ise Endonezya yer alıyor.
Linkedin’e saniye başına ortalama iki yeni üye katılıyor. Her gün 150 binin üzerinde yeni üye kazanan sitede en çok enformasyon teknolojisi ve servisleri sektöründen kullanıcı yer alırken, finans çalışanları ikinci en büyük nüfusu oluşturuyorlar.
2012 Linkedin için yenilenme yılı olarak tarihe geçti. Şirket sayfaları, ana sayfa, profil sayfaları gibi bir çok alanda tasarım değişikliğine giden sosyal ağ, artan kullanıcı sayısı ve mobil taraftaki gelişim ile birlikte 2013′e güçlü bir giriş yaptı. 2011 yılında halka arz edilen şirketin borsadaki değeri ise 11.95 milyar dolar.


Linkedin 200 Milyon Üyeye Ulaştı için “0 yorum” bulunmaktadır.