Türkiye Sosyal Ağlarda 5. Sırada



Araştırma şirketi comScore, Güney Amerika’daki kullanıcıların sosyal ağlarla olan etkileşimini mercek altına alan son raporunu yayınladı. Kasım ayı verilerini kapsayan raporda ilginç sonuçlar yer alırken, Türkiye’nin sosyal ağlarda en çok vakit harcanan ülkelerden biri olduğu ortaya çıktı.
Rapora göre Arjantin ve Brezilya, Kasım ayında ziyaretçi başına ortalama yaklaşık 10 saat ile kullanıcıların sosyal ağlarla en çok etkileşime girdiği ülkeler oldu. Araştırmada sosyal ağlarda ziyaretçi başına ortalama 9.8 saatin harcandığı Arjantin, bu alanda liderliği elinde bulundururken, onu 9.7 saat ile Brezilya takip ediyor.

Ziyaretçilerin ortalama sayfada kalma sürelerinin paylaşıldığı tabloda Türkiye de yer alıyor. Ortalama 8.6 saat ile Güney Amerikalılar kadar olmasa da Türklerin de sosyal ağlarda bir hayli vakit geçirdiği görülüyor. Nitekim Türkiye bu ortalamayla dünyanın sosyal ağlarda en çok zaman geçirilen 5. ülkesi oluyor.
comScore’un başkan yardımcılarından Alejandro Fosk’a göre Güney Amerikalıların dünya ortalamasına göre sosyal ağlarda daha çok zaman geçirmesi şaşırtıcı bir durum değil. Zira Güney Amerika’dan sorumlu yönetici, bu coğrafyadaki insanların doğasında sosyal olma eğilimlerinin yattığını belirtiyor.
Araştırmada dikkat çeken bir diğer veri ise sosyal ağlarda en çok vakit geçirilen 10 pazarın 5′inin Güney Amerika’da bulunması. Kasım ayı verilerine göre bu bölgede yaşayan insanlar sosyal ağlarda dünya ortalamasından (ziyaretçi başına 5,2 saat) %56 (8,1 saat) daha fazla zaman harcıyorlar.
Sayfada kalma süresi bakımından her zaman iyi rakamlar tutturan Facebook, Güney Amerika’da en çok ziyaret edilen sosyal ağ konumunda yer alıyor. Bu yıl onu %305 oranında bir büyüme ile profesyonel iş ağı LinkedIn takip ediyor. Twitter ise Güney Amerikalılar tarafından en çok ziyaret edilen üçüncü sosyal olarak öne çıkıyor.

Türkiye Sosyal Ağlarda 5. Sırada için “0 yorum” bulunmaktadır.