NASREDDİN HOCA TÜRBESİ VE AKŞEHİR MUTFAĞI’NA YOĞUN İLGİ



Tur firmaları ardı ardına Akşehir’e gelerek Nasreddin Hoca Türbesi’ni ziyaret ederken, Akşehir’e özgü lezzetleri tatmak isteyenler de Akşehir Mutfağı’na uğruyor.
Konya’da düzenlenen Şeb-i Arus törenlerine katılan ziyaretçiler Akşehir’e uğramadan geçmiyor. Konya’daki törenler için turlar düzenleyen büyük turizm firmaları güzergahlarına Akşehir’i de dahil ederek Akşehir’in turizmine katkı sağlıyorlar. Hafta sonundan bu yana Akşehir’e iki yüze yakın tur otobüsünün geldiği öğrenilirken, ziyaretçiler özellikle Nasreddin Hoca Türbesi, Gülmece Parkı, 800. Yıl Çarşısı ile Akşehir Mutfağı’na ilgi gösteriyor.
Akşehir’de bol bol hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, Akşehir Konağı altındaki hediyelik eşya satıcılarından da Akşehir’e ve Nasreddin Hoca’ya özgü hediyelik eşya çeşitlerinden alıyorlar.


AKŞEHİR MUTFAĞI YEMEKLERİNE BAYILDILAR
Akşehir’e gelen turlardaki ziyaretçilerin Akşehir’e özgü yemekleri tatmak için uğradığı mekanların başında ise Akşehir Mutfağı geliyor. Akşehir’e özgü yöresel yemeklerden ve tatlılardan yiyen ziyaretçiler özellikle peynir baklavası ve mercimekli bükme’ye hayran kalarak yemeklerden oldukça memnun kalıyorlar.
 Akşehir’de böyle otantik bir mekanın hizmete açılmasından dolayı memnun olduklarını dile getiren ziyaretçiler, Safranbolu Beypazarı evlerinden sonra Akşehir evlerinin daha muhteşem olduğunu belirterek kendi çevrelerine övgüyle ve memnuniyetle bahsedeceklerini belirtiyorlar.
Akşehir Mutfağında sunulan lezzetlerden tadan ziyaretçiler börek ve tatlılardan paket yaptırıp sevdiklerine de götürüyorlar.
Görüştüğümüz  tur operatörleri de özellikle yeni düzenlenen türbe otoparkı ve sosyal alışveriş alanları konusunda Akşehir Belediyesi’ne teşekkür ederek, diğer zamanlarda da tur güzergahlarına Akşehir’i dahil ettiklerini belirttiler. Bu hafta ve önümüzdeki hafta dahilinde Akşehir Mutfağı için turların rezervasyonlarının da yoğun olduğu öğrenildi.




NASREDDİN HOCA TÜRBESİ VE AKŞEHİR MUTFAĞI’NA YOĞUN İLGİ için “0 yorum” bulunmaktadır.