NASREDDİN HOCA FIKRALARI ŞARKI OLDU



Akşehir Belediyesi ve Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç ortak bir proje ile Nasreddin Hoca’nın bazı fıkralarını şarkı haline getirdi.

10 fıkra şarkı haline getirilip bir albümde toplanarak beğeniye çıkıyor. Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç albümdeki bir şarkı için de Akşehir’e gelerek Nasreddin Hoca kılığına girip klip çekimi yaptı.
Dünyaca ünlü Gülmece Ustası ve Filozof Nasreddin Hoca’nın fıkraları şarkı haline getiriliyor. Akşehir Belediyesi ile Ünlü Sanatçı Erol Büyükburç’un ortak projesi kapsamında yapılan bir albümde Nasreddin Hoca’nın 10 fıkrası şarkı haline getiriliyor. Albüm çalışmalarını tüm hızıyla devam ettiği öğrenilirken Sanatçı Erol Büyükburç albümde yer alacak bir şarkı için de Akşehir’e gelerek klip çekimleri yaptı.

              






  Halim Ne Olurdu-Kabak isimli şarkı için Nasreddin Hoca Türbesi, Tekke Köyü, Gülmece Parkı, Akşehir Mutfağı, Akşehir Evi ve Seyyid Mahmud Hayrani Türbesi gibi mekanlarda çekimler yapıldı. Klipin bir bölümünde ise sanatçı Erol Büyükburç Nasreddin Hoca kostümü giyerek Nasreddin Hoca oldu. Akşehirli çocuklarında rol aldığı klip çekimleri 2 gün sürdü.
                Yapılan çalışma ve albüm hakkında bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul “Nasreddin Hocamızın o ders veren insanları eğiten fıkralarını uzun zamandır dinliyoruz. Biz bu fıkraları bir de şiirsel olarak dinlenmesini ve onların bestelenmesini istedik. Değerli sanatçımız Sayın Erol Büyükburç’la da bu konuda görüştük. Erol Büyükburç’un şiirsel anlatımı ile de bu fıkraların besteleri yapıldı. Bu bestelerle biz çocuklara da ulaşmak istiyoruz. Böylece çocuklar bu bestelerde dinledikleri Nasreddin Hoca fıkraları ile hem eğitilecekler, hem de ders alacaklar. Be değerli sanatçımız Sayın Erol Büyükburç’a bu katkılarından dolayı çok teşekkür ediyorum” dedi.
                Sanatçı Erol Büyükburç ise bir Nasreddin Hoca sevdalısı olduğunu belirterek “Bu çalışmayı çok büyük bir zevkle yaptım. 10 fıkrayı şiirleştirip besteledim. Menajerim Osman Nuri Yazıcı ile birlikte Akşehir’de güzel bir klip çalışması da yaptık. Ayrıca Nasreddin Hocamızın tüm kimliğini ifade eden bir şiirde yazdım. O şiirin de klipi çekildi. Böylece Nasreddin Hoca’nın asıl kimliğini, onun özgün kimliğini aktarmak yansıtmak adına çok önemli bir çalışma yaptığımıza inanıyorum” diye konuştu.
                Sanatçı Erol Büyükburç başta Akşehir Belediye Başkanı Abdülkadir Oğul olmak üzere, tüm Akşehirlilere ve Belediye Kültür Birimi yetkililerine gösterdikleri ilgi ve yardımlardan dolayı teşekkür ederek Nasreddin Hoca’yı her platformda dile getirmeye devam edeceğini belirtti.

NASREDDİN HOCA FIKRALARI ŞARKI OLDU için “0 yorum” bulunmaktadır.