Zynga, CityVille 2 ile yeni oyun tarzları sunuyor



Dünyanın lider sosyal oyun hizmet sağlayıcısı Zynga (NASDAQ: ZNGA), bugün "ville" oyun serisinin en sonuncusu olan CityVille 2oyununu küresel kullanıma sunduğunu duyurdu. Dizaynını FrontierVille oyunundan tanıdığımız Brian Reynolds'ın üstlendiği CityVille 2, orijinal CityVille oyununu oyuncuların gündüz bir kargaşa içerisinde olan ve gece parıl parıl parlayan üç boyutlu bir metropol oluşturacakları bir yer haline getiriyor.
Ayrıca Bölge VIP'leriyle oyuncuların dostça rekabet etmesine olanak tanımanın yanı sıra, gerçek zamanlı oyun içi sohbet özelliğiyle yeni sosyal sürprizleri beraberinde getiriyor. Bu yepyeni sosyal şehir oyunu, geniş karakter yelpazesiyle birlikte sunduğu harika hikaye konusunun yanı sıra, şehre gerçekmiş hissi veren yeni nesil canlı grafikler sağlıyor. Bu sayede oyunculara arkadaşlarıyla iletişime geçmesi için daha fazla fırsat tanıyor ve en son aşamadaki şehirlerini yeni bir boyuta taşıma imkanını tanıyor. CityVille 2 bugünhttp://www.zynga.com adresinden ve Facebook'un https://apps.facebook.com/cityville-two/ sayfasından oynanabilir.
1351751527_cityville2unexpected-events.jpg
"CityVille, oyunculara gerçekten sosyal ve eğlenceli bir şehir kurma deneyimini yaşatan güzel bir başarıydı. Oyun piyasaya çıktıktan sonra, bir anda ilk sıradaki en popüler sosyal oyun seviyesine ulaştı ve bir yıldan fazla süre bu konumunu korudu. Zirveye çıktığı anda aylık 100 milyon oyuncu kitlesine ulaşmıştı." şeklinde açıkladı Zynga CityVille 2 Tasarım Yönetmeni Mark Nelson. “Orijinal CityVille veFrontierVille oyunlarından ilham alınarak geliştirilen CityVille 2, oyuncuları alışılmadık ve ilginç tarzdaki karakterlerden oluşan hikaye konusunun içine çekiyor. İçerisinde oyuncuların kendi eşsiz şehirlerini oluştururken, aynı zamanda arkadaşlarıyla rekabet edebileceği ya da birlikte oynayabileceği harika bir 3D kasaba bulunuyor."
CityVille 2, oyuncuların şehirlerini belediye başkanı olarak yönetirken kendilerini gerçek anlamda o şehrin kargaşasına kaptırmalarını sağlıyor. Oyuncular şehirlerini Otomobil Fabrikasından Doğa Bilimleri Müzesine, Malikaneden Korsan Restoranına kadar uzanan geniş seçenek yelpazesini kullanarak yaptıkları yol planlaması, bina düzenlemesi gibi özelliklerle tepeden tırnağa özelleştiriyor. İster parklarla bezenmiş bir aile şehri ister Tokyo veya New York'a kafa tutacak hıncahınç kalabalık bir şehir merkezi olsun, her oyuncunun şehri özel olarak tamamen kendisine aittir.
1351751557_cityville2firedaytime.jpg

CityVille 2, getirdiği şu özelliklerle yeni bir çığır açıyor:

  • Şehrin sosyal merkezi: Bölgeler– İster bir Fransız Mahallesi ister bir Çin Mahallesi yap, özelleştirilebilen bölgeler oyuncuların kişisel tarzlarını sergilemelerine olanak tanır. Arkadaşlar birbirlerinin mahallelerini ziyaret edip VIP durumu için rekabet ederek fazladan ödül kazanabiliyor. En sık ziyaretçileriyle En İyiler Listesinde üst sıralara yükselenler, birtakım hakları ve şöhret puanlarını elde ediyor.
  • CityVille 2'de komşularınla iyi geçin; oyuncular şehirlerini geliştirmede birbirlerine yardımcı olarak ve arkadaşlarından yaptıkları nesneleri toplayarak iletişime geçip aralarında etkileşimde bulunuyor. Oyuncular aynı zamanda oyun içi sohbet ile gerçek zamanlı olarak birbirleriyle konuşup strateji tüyoları alıp verebiliyor.
  • Yeni görünüm -CityVille 2'deki 3D grafikler, oyuncuların değişik kamera açılarına geçiş yapmasını, binaları çevirmesini ve şehirlerini bugüne dek hayal bile edemeyecekleri şekillerde görmesini sağlıyor. Ve Zynga oyunlarında bir ilk olarak, gündüz ve gece arasında geçiş yapılabiliyor.
  • Harala gürele – Tıpkı gerçek şehirde olduğu gibi, CityVille 2'de umulmadık olaylarla karşılaşılabiliyor. Oyuncuların gerçekçi yangınlardan ve patlamalardan, araç bozulmaları ve trafik sıkışıklıklarına kadar her olaya en iyi şekilde tepki vermesi gerekiyor. Her interaktif ve dinamik aracın kendine özel bir görevi var; polis arabaları suçluları yakalar, yük kamyonları hizmet aksamalarını giderir ve itfaiye arabaları dörtlü acil durum lambalarını yakar, aynı zamanda da oyuncular her aracın direksiyonunun başına geçebilir.
  • Karakterler – CityVille 2'deki renkli karakterler, oyuncuyu gizemli ve "polisiye" bir hikayeye sahip bir takım eğlenceli ve zorlu görevlerin içerisine sokar. Bu olaylar Belediye Başkanı Malikanesindeki bir patlamayla daha da janjanlı hale gelir. Şehirdeki olaylara yön veren kişiler arasında; bir toplum eylemcisi olan Rosemary Escarole, zengin fabrikatör Kurt Steele ve realite TV yıldızı özentisi Tre bulunmaktadır.
1351751604_cityville2firenighttime.jpg
Kasımda ikinci yıl dönümlerini kutlayacak olan şu andaki orijinal CityVille oyuncuları da gelecek aylarda Zynga'nın sunacağı yeni genişleme ve özelliklerle yeni oyun seçeneklerine sahip olacaklar. CityVille 2 ve CityVille oyunlarının her ikisinde de, oyunculara yeni deneyimler ve yeni paylaşım tarzları sağlamak için çalışan, kendini adamış değerli birer ekip bulunmaktadır.
CityVille 2 çıktığı anda şu 15 dil kullanılabilir olacak: İngilizce, Danca, Flemenkçe, Almanca, Japonca, Korece, Norveççe, İsveççe, Tai Dili, Türkçe, Fransızca, İtalyanca, Portekizce, İspanyolca ve geleneksel Çince. Bu oyun aynı zamanda  Zynga'nın , Adobe® Flash® Player 11 için geliştirdiği Stage 3D teknolojisini kullanan üçüncü oyunudur.

Zynga, CityVille 2 ile yeni oyun tarzları sunuyor için “0 yorum” bulunmaktadır.