Web Tasarım Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler



Web tasarım yaptırmadan önce bilinmesi gereken önemli noktalar vardır. Aşağıda bunlara kısaca değineceğim.

Site Yaptırmak İçin Neler Gerekir?

Web Tasarım

Web Sitesi yaptıracak olan firma önce siteyi ne için yaptırmaya ihtiyaç duyduğunu belirlemelidir. Prestij mi? Firma tanıtımı mı? yoksa Online satış mı?
Sitenin yapım amacı ortaya çıktıktan sonra, nasıl bir tasarım istendiğine karar verilmelidir. Tasarım her ne kadar tasarımcı tarafından hazırlanıyor olsa da, son sözü müşteri söyler ve bazen profesyonelce hazırlanmış olan tasarımlar bile müşterinin aklındaki yapıdan çok uzak olması sebebiyle reddedilebilir. Müşterinin bir tasarımı beğenmesi için öncesinde internette bir takım siteleri dolaşıp kendi sitesinde görmek istediği yapıları ve çizgileri tasarımcıyla paylaşması beğenilen tasarımın ortaya çıkmasında önemli rol oynar.

Alan Adı (Domain) Nedir?

Sitenin internetteki adıdır. Ör: "cizgiwebtasarim.com" Bu hizmeti internet sitenizi yaptıracağınız firmadan da talep edebilirsiniz.

Web Alanı (Hosting) Nedir?

İnternet sitenizin ziyaretçilere açılması için yüklenmesi gereken, sunucu bilgisayardaki alandır. Bu hizmeti de internet sitenizi yaptıracağınız firmadan talep edebilirsiniz.

Not: Domain ve hosting ücretleri her yıl düzenli olarak firmaya ödenir. Bunun takibini hizmet aldığınız firma sizin için yapacaktır.

Talep Etmeniz Gerekenler

Teknik Destek
Hizmet aldığınız firma ileride yaşanabilecek sorunlara karşı size güvence vermelidir. Bu sorunlar; maillerin çalışmaması, sitenin yayından kalkması, internetten saldırı alması vs. olabilir. Eğer firma bu konuda güvence vermiyorsa bu firmayla iletişimi hemen kesmelisiniz.
Siteyle ilgili aklınıza takılan bir takım sorular olabilir. Örneğin; dinamik bir web tasarım hazırlattınız ve sitenin yönetim panelinden güncelleme yapmak istediniz ama nasıl yapacağınızı bilemediniz. Böyle bir durumda firmaya telefonla ulaşabilmeli ve gerekli teknik bilgiye sahip bir kişiyle görüşebilmelisiniz.

Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dikkat edilmesi gereken en önemli iki konu; beğenilen bir tasarımın ortaya çıkması ve firmanın hizmet kalitesi. Bunları biraz açacak olursak,

Beğenilen Tasarım

Firmanın, sizin için çıkaracağı işin kalitesini önceden tahmin edebilmek için firmanın referanslarına bakmanız gerekir. Sizden önce birlikte çalıştığı firmalar için nasıl tasarımlar yapmışlar, yaptıkları tasarımlarda sorunlar varmı?, sayfalar düzgün mü?, renkler göze hoş görünüyormu? uzman olmasanızda şöyle bir göz gezdirerek bu konuda da bilgi sahibi olabilirsiniz.

Hizmet Kalitesi

Kişisel fikrim en önemli konu burası. Çünkü müşterilerimizin çoğu çalıştığı firmanın hizmet kalitesinden memnun olmadığı için şuan bizimle çalışıyor. Bu ne demek; bir web sitesi hazırlanır yayına sokulur ve iş bitmez.
İnternet sitesi yayına sokulduktan sonra gözden kaçan bazı durumlar ortaya çıkabilir. Örneğin kısıtlama verilmemiş bir başlığın tasarımdan dışarı çıkması yada sayfa içeriği uzadığında arka plan resminin tekrar etmesi gibi. Bazen tasarım boyutunda bazen ise kodlama boyutunda bu gibi durumlar yaşanabilir.
Siteyle ilgili aklınıza sonradan gelen bir isteğiniz olduğunda bu konuda firmanın size nasıl yaklaştığı önemlidir. Görüşme yaptığınız kişinin samimiyeti bu konuda size fikir verebilir.

Web Tasarım Yaptırmadan Önce Bilmeniz Gerekenler için “0 yorum” bulunmaktadır.