WEB TARAYICI İNCELEMESİ-1


Yandex browser hizmette...
Arkadaşlar sizler için bugün   yandex browseri  inceledim.

Yandex’in yeni tarayıcısı Yandex.Browser daha hızlı, rahat ve güvenli bir internet deneyimi sunuyor Türkiye’deki internet kullanıcıları için özel olarak yerelleştirilmiş ilk internet tarayıcısı olan Yandex.Browser, birçok özelliğiyle öne çıkıyor:
• Sayfaların 4 kata kadar daha hızlı yüklenmesini sağlayan Turbo modu
• Trafik, Hava Durumu ve Çeviri gibi servislere hızlı erişimiyle işlevselliği
• Adres ve arama satırlarını birleştiren sade arayüzü
• Sayfaları ve indirilen dosyaları zararlı yazılımlara karşı tarayan Anti-virüs teknolojisi
• Facebook ile bütünleşik çalışabilme özelliği

28 Kasım 2012 – Yandex, Türkiye'deki internet kullanıcıları için özel olarak yerelleştirdiği ve bu anlamda bir ilk teşkil eden internet tarayıcısı Yandex.Browser'ı hizmete sundu. Yeni tarayıcı, dün akşam The Game’de, Türkiye internet sektörünün tanınmış ismi M. Serdar Kuzuloğlu’nun moderatörlüğünde gerçekleştirilen lansman etkinliğinde tanıtıldı. Akşamda ayrıca, 41?29! Ajans Başkanı Alemşah Öztürk, 7 Aralık’ta başlayacak olan ve sadece Yandex.Browser ile katılmanın mümkün olduğu hazine avı konseptli “Proje-Y” adlı oyunu tanıttı.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Yandex.Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, “Kısa bir süre içerisinde Türkiye internet dünyasına birçok yenilik getiren Yandex, bugün bir ilke daha imza atıyor. Türkiye’deki kullanıcılara, onlara özel olarak yerelleştirilmiş, tüm tarayıcıların en sevilen özelliklerini bir araya getiren bir internet tarayıcısı sunuyor. Yandex’in uzun yıllara dayanan tecrübesi ışığında ortaya çıkmış, hızlı, rahat ve güvenli bir internet deneyimi sağlayan Yandex.Browser’i çok seveceğinizi düşünüyorum” dedi.

“Turbo” moduyla 4 kata kadar daha hızlı internet deneyimi sunuyor

Rahat ve güvenli bir internet deneyimi sağlayan tarayıcı, özel Turbo modu sayesinde,internet sayfalarını yavaş bağlantılarla bile hızlı yükleyebilmesiyle öne çıkıyor. Yandex.Türkiye Ürün Müdürü Erhan Erdoğan, konuyla ilgili olarak: “İnternet kullanıcıları olarak son yıllarda hızlı internet bağlantılarına alışmış olmamıza rağmen, bağlantının yavaş olduğu durumlar hayatımızdan çıkmış değil. Yandex’in yeni tarayıcısına eklediği özel Turbo modu, içeriğini %75’e varan oranlarda sıkıştırdığı sayfaları 4 kata kadar daha hızlı açabiliyor. Bu özellikle kotalı internet bağlantıları için önemli tasarruf sağlıyor” dedi.

Bağlantı hızı 128 Kbps’nin altına düştüğünde otomatik olarak devreye giren ve 512 Kbps üzerine çıktığında kendini kapatan Turbo modu, kullanıcının isteğine göre herhangi bir zaman da açılıp kapatılabiliyor.

Trafik ve hava durumuna hızlı erişim sağlıyor, tek tıkla tercüme ediyor, sayfa ve dosyaları virüslere karşı tarıyor

Adres ve arama satırlarını tek bir “akıllı satırda” birleştiren ve Trafik ile Hava Durumu gibi yararlı bulut servislerine kolay erişim sağlayan Yandex.Browser ayrıca, kullanıcının sorgularını iletmek istediği kaynakların hızlıca seçilebilmesi (örneğin Yandex, diğer arama motorları veya Vikipedi) konusunda da kolaylık sağlıyor. Tarayıcıyla bütünleşik çalışan çeviri servisi, kullanıcıların dilini bilmedikleri web sitelerini ziyaretlerini kolaylaştırırken, Kaspersky Labs ile işbirliği içerisinde çalışan anti-virüs sistemi, ziyaret edilen web sitelerini ve indirilen dosyaları zararlı yazılımlara karşı denetliyor.

Facebook artık daha da yakın
Facebook’la da entegre çalışan Yandex.Browser, en sık ziyaret edilen sitelere çabuk erişim sağlayan özel araç çubuğu üzerinden, kullanıcıların bu popüler sosyal paylaşım sitesini ziyaret etmelerine gerek bırakmadan, yeni mesajlar, durum güncellemeleri ve arkadaşlık teklifleri konusunda bilgilendiriyor. Araç çubuğu, aynı şekilde hava veya trafik durumu bilgilerine de anında erişim sağlıyor.

Tüm tarayıcıların en sevilen özellikleri bir arada

Sektörün en iyi ve en sevilen teknolojilerini tek çatı altında birleştiren Yandex, tarayıcısının motoru olarak üreticilerin çoğu tarafından desteklenen WebKit’i ve arayüzünün temeli olarak ise açık kaynak kodlu Chromium’u kullandı. Varsayılan olarak sağlanan en güncel Adobe Flash eklentisi, PDF dosyalarını açmaya yarayan özel bir yazılım ve ayrıca favorilerin, tarayıcı geçmişinin, kaydedilmiş şifrelerin ve diğer ayarların eski tarayıcınızdan otomatik olarak aktarılabilmesi ise tarayıcının diğer yararlı özellikleri arasında bulunuyor.


BU  LİNKTEN  İNDİREBİLİRSİNİZ.

WEB TARAYICI İNCELEMESİ-1 için “2 yorum” bulunmaktadır.

  1. Bende kullandım fakat Comodo Drahon İnternet Browser gibi değil bence.

    YanıtlaSil
  2. ben chrome kullanıcısıyım ama yandex browser dikkatimi çekti chrome ile aynı özelliklere sahip ama gerçekten hızlı

    YanıtlaSil