JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay



jotform 150x150 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha KolayBugün internette yeni keşfettiğim bilgiyi tüm net alemine duyurayım dedim.JotForm ile sizlerde web siteleriniz için kolayca formlar oluşturabilirsiniz. İletişim formları, dosya yükleme, anket, yıldız puanlama, derecelendirme vb. formları kolayca oluşturabiliyorsunuz. Formlarınıza güvenlik kodu, e-posta kontrolü, minimum-maksimum karakter sınırlaması, otomatik tamamlama gibi daha bir çok ek özellikler tanımaktadır. Bunları sürükle bırak, ve özelliklerini değiştirme penceresinden kolayca değiştirebiliyorsunuz. Web sitesine erişmek için burayı tıklayabilirsiniz,site türkçedir. Karşınıza ilk olarak bir tanıtım videosu gelecektir fakat video ingilizcedir. Ama yaptıkları gayet basit olduğundan sadece izleme ile anlaşılabilir. Konunun daha iyi özümsenmesi için gelin birlikte bir iletişim formu yapalım…

JotFrom İle Adım Adım Form Oluşturma

1. İlk olarak siteyi buradan ziyaret ediyoruz. Karşımıza şöyle bir ekran gelecektir.
1 300x235 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
2.Yukarıdaki ekranı X(çarpı) işaretinden kapadıktan sonra ise site şu şekilde açılmış olacaktır.
2 300x193 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
3. Şimdi form oluşturmaya başlayabiliriz. Yukarıdaki resimde sarı çizgi ile belirtilen yerdeki Başlık alanını boş alana sürükle bırak yapıyoruz. Karşımıza şöyle bir görüntü gelecektir.
3 300x104 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
4. Başlık yazısını düzenlemek için o alana tıklayınız ve İletişim Formu olarak değiştiriniz.
4 300x96 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
5. Yazı kutusu alanını da aynı şekilde sürükle bırak yapınız ve alanın adını aynı şekilde tıklayın ve Ad Soyadolarak değiştiriniz.
5 300x128 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
6. E-posta alanınıda aynı şekilde sürükleyin ve adını e-posta yapın. Sonrasında da Metin Alanını sürükle bırak yapın ve adını Mesaj değiştirin.
6 300x145 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
7. Şimdi form elemanlarını ekledik ve bu elemanlara ekstra özellikler kazandıracağız. Yani zorunlu alanları belirleyeceğiz. Bunun için resimdeki ayar dişlisine tıklayın ve açılan yerden zorunluyu seçin.
7 300x137 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
8. Aynı şekilde e-posta alanı da yapın ve sonuç resimdeki gibi kırmızı yıldız (*) olmalıdır.
8 300x138 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
9. Şimdi ise yukarıdaki resimde gösterilen Özellikleri Göster alanına tıklayın. Buradan girilen e-posta adresinin e-posta yazım şekline uygun olup olmadığının kontrolünü yaptırma ayarını ayarlayacağız. Onun için aşağıdaki resimdeki gibi Değer Kontrolü alanını E-posta olarak seçiniz. Daha sonra Ayarları Kapatdüğmesini tıklayınız.
9 274x300 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
10. Formu kaydetmek için sol üst köşedeki Kaydet düğmesine tıklayınız.
10 300x170 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
11. Tıkladıktan sonra size iletişim kutusuna yazılan mesajların hangi e-posta adresine gönderileceğini soracaktır o alanı da aşağıdaki resimde ki gibi kendi adresinizi yazarak doldurunuz ve E-posta Adresimi Kaydet‘e basınız.
11 300x140 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
12. Aşağıdaki resimde görüldüğü üzere ilk olarak formu ön izlemek için Ön İzle butonuna tıklayın. Karşınıza aşağıdaki gibi pencere gelecektir.
12 300x203 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
13. Arkasından formu gördükten sonra kaynak kodu almak için de Form Kaynak alanına tıklayınız. Buradaki kodu da iletişim kodunu kullanacağınız ister HTML ister PHP veya vb. sayfaya yapıştırınız.
13 300x156 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
14. Şu an itibariyle form oluşturuldu tek olarak bir sayfaya yapıştırmak kaldı. Siz de deneme.html adı altında bir html dosyası oluşturun ve kaynak kodunuzu aşağıdaki gibi yapıştırın.
14 300x142 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
15. Kaydettiğiniz sayfayı girip çalıştırdığınız şu şekilde görüntüyü almış olmanız gerekecektir.
15 300x219 JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay
Evet, sanırsam biraz resimli ve uzun bir anlatım oldu. Gayet sade olduğu için herkesin anladığını düşünüyorum. Umarım faydalı bir yazı olmuştur. Siz de kendiniz için formları bu şekilde hazırlayıp daha bir çok ayarları da panelinden yapabilirsiniz. Üye olup formlarınızı da saklayabilirsiniz. Güle güle kullanın şimdiden….

KAYNAK: http://www.phpsorunu.com/jotform-ile-form-olusturmak-artik-daha-kolay.html

JotForm İle Form Oluşturmak Artık Daha Kolay için “0 yorum” bulunmaktadır.