Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz



Bugün 10 Kasım. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 74. yıldönümü. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusunu özlemle ve minnetle anıyoruz.

Devletin zirvesi Atatürk'ün 74'üncü ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Gül mesajında 'Atatürk'ün vizyonuyla dünyanın saygısını kazandığını' söylerken, Erdoğan "89 yılda yaşanan badirelere rağmen, Cumhuriyet emin ellerde" dedi.
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıl dönümünde törenlerle anılacak. Ankara'daki ilk tören sabah Anıtkabir'de düzenlenecek.
Büyük Önder'in 74 yıl önce ebediyete intikal ettiği saat 09.05'te Anıtkabir'e çelenk konularak, manevi huzurunda saygı duruşunda bulunulacak.
Devletin zirvesi, saat 9.05'te Anıtkabir'e çelenk koyarak, Atatürk'ün manevi huzurunda saygı duruşunda bulunacak.
Cumhurbaşkanı Gül ve Başbakan yardımcıları Arınç ve Bozdağ, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu'nca düzenlenen Atatürk'ü anma törenine katılacak.
Meclis Genel Kurul'unda ise, Atatürk'ün ölümünün 74. yılı nedeniyle gruplar adına konuşmalar yapılacak.
Devletin zirvesi de Atatürk'ün ölüm yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ''Atatürk, ileri görüşlülüğü, barışçı kimliği, reformları, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, diplomaside ve siyasetteki vizyonuyla dünyanın saygısını kazanmıştır, rahmetle anıyoruz" dedi.
'CUMHURİYET EMİN ELLERDE'
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ulu Önder Atatürk'ün 'en büyük mirasım' dediği Cumhuriyet'in, 89 yıl boyunca yaşanan tüm badirelere rağmen dimdik ayakta olduğunu ve emin eller yönetiminde aydınlık bir geleceğe doğru özgüvenle ilerlediğini kaydetti.
'AÇTIĞI YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ'
TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Türk milletinin, Büyük  Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün açtığı yolda yürümeye devam edeceğini ve 'Büyük Türkiye' idealine hayat vermek için azimle, inançla ve kararlılıkla çalışmasını sürdüreceğini bildirdi. 
'ATATÜRK İDEOLOJİ DEĞİL, ÇAĞI AŞMA YÜRÜYÜŞÜDÜR'
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da mesajında Ulu Önder'in öngörüsüne vurgu yaptı. Günay, mesajında ''Türkiye Cumhuriyeti'nin baş mimarı, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk dünya görüşü, misyonu, vizyonu ve olağanüstü öngörüsü ile tüm insanlığa örnek olmuş, aradan geçen bunca zaman içinde fikirleri güncelliğini koruyan bir dünya lideridir. Atatürk bir ideoloji değil, bir uygarlık, çağı yakalama ve de aşma yürüyüşünün adıdır" ifadelerine yer verdi.

Büyük Önder Atatürk'ü anıyoruz için “0 yorum” bulunmaktadır.