Blogger Yayınlarını E-Kitap Haline Getirmek



E-kitap kullanımı yurdumuzda yaygın olmasa da blog okuyucularına bir çok avantaj sağlaması ile öne çıkıyor. Özellikle çevirim dışı ortamlarda sıkça bulunan okuyucular için tasarlanmış E-book hizmeti ile blog yazılarınızı PDF formatına dönüştürerek ziyaretçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Bu sayede istedikleri içeriği indiren kullanıcılar internetten uzak kaldığı zamanlarda blog yazılarınızı takip edebilir. Bu avantajı fark eden tasarımcılar blog sahipleri için ideal uygulamalar geliştirmişler, E-Kitap haline getirici uygulamalar ile Blogger ile tasarlanmış sitelerinizi zahmetsizce PDF formatına çevirip kullanıcıların indirmesi için hazırlayabilirsiniz.

Blogger yayınlarını PDF formatına çevirmek için bir çok hazır sistem mevcut, ben sizlere en kullanışlı bulduklarımı paylaşacağım ve bir tanesinin çalışma mantağını açıklamaya çalışacağım zaten diğer hazır sistemlerde aynı mantıklı işlediği için rahatça PDF formatına getirilmiş bloglar oluşturabileceksiniz. Blogger E-Kitap Yapmak

Blog2book : SİTE ADRESİ

( Resimlerin Büyük Hallerini Görmek İçin Üzerine Tıklayınız ) 

Blogger Yayınlarını E-Kitap Haline Getirmek

Start Now! Sekmesine tıklayarak sisteme girişimizi yapıyoruz. 

Blogger Yayınlarını E-Book Haline Getirmek

Ardından gelen ekranın iki sıralı menüsü var. İlk boşluğu site adresiniz ile doldurarak yan taraftan Blogger seçeneğini işaretleyin. Alt Menü ise hangi yayınları e-kitap haline getirmek istediğiniz ile alakalı. Belli bir tarih aralığı belirleyebilirsiniz yada son yayınları tercih edebilirsiniz. Ben son on yayın seçeneği kullandım. 

 Blogger E-Book Yapmak

Sonraki adımda Google hesabınız ile giriş yapabilir yada giriş yapmadan sınırlı sürüm ile yolunuza devam edebilirsiniz, Get the post sekmesine tıklayarak diğer adıma geçiyoruz. 

Blogger E-Kitap Yapmak

Sistem size seçtiğiniz yayını doğrulamanızı istiyor, E-kitap haline getirmek istediğiniz yayınlar yanlarına tik koyularak belirlenmiş istediğinizi çıkarabilirsiniz. 

Blogger E-Kitap Oluşturmak

Ayarlamalar için bir ekran ile daha karşılaşacağız. Do not publish images seçeneğini resimleri kullanmak isteyip istemediğinizi soruyor, resimleri kullanmak istiyorsanız işaretlemeyin, Do not publish dates kısmı yazı içeriğinizde tarih gösterme seçeneği, tarihler görünsün istiyorsanız işaretlemeyin.  Title: Kitabınızın başlığı, Subtitle : alt başlık , Chose Cover sekmesiyle kitabınızın arka planını belirleyebilirsiniz. 

Blogger E-Book Yapmak

Cover Selector ekranının görünümü ben siyah olanı tercih ettim. 

Blogger E-Kitap Yapmak

Son ekran kitabımızın görünümünü bizler için sunuyor. Sağ üst köşeden save book for later seçeneği ile kitabınızı saklayabilir yada Download e-book sekmesi ile blogunuzun e-kitap halini indirebilirsiniz. 



KAYNAK: 
http://www.bloggerdersleri.com/2012/10/blogger-yayinlarini-e-kitap-haline.html#ixzz2BlJ0VL3J

Blogger Yayınlarını E-Kitap Haline Getirmek için “0 yorum” bulunmaktadır.