Alexa Nedir? Ne Işe Yarar? Nasıl Başarı Sağlanır?




alexa logo resmi1 150x150 Alexa nedir? Ne işe yarar? Nasıl başarı sağlanır?Alexa merkezi ABD, olan bir internet şirketidir. Amazon.Com tarafından geliştirilmiştir. Diğer web sitelerinin web trafikleri hakkında işleviyle tanınmaktadır. Kendisi hariç dünyadaki tüm siteleri inceler ve incelemelerinin sonuçlarına göre bir sıralama oluşturur. Sıralamada 100.000’in altında olan siteler kaliteli siteler olarak değerlendirilir ve bu sitelerin ziyaretçi sayıları son derece fazladır. Alexa istatistikleri, “Alexa Toolbar” adlı yazılımın kullanıcıları tarafından alınan verilerden derlenmektedir.
Veriler incelenirken değerlendirmede ön planda tutulan bazı kriterler bulunmaktadır. Bu kriterlerler-den kendi toolbarını kullanan ziyaretçilerin siteleri ziyaret etme sıklığı, sitelerin aktif olan ziyaretçi sayıları ve Alexa Widget kullanılıp kullanılmadığı bu kriterlerden birkaçıdır.
Alexa hakkında genel olarak bahsettik. Peki, Alexa neye göre yükselip düşmektedir? Şimdi de bu konu hakkında bilgi verelim. Alexa tamamıyla sitenizin ziyaretçi sayısı ve sitenizin sayfalarının görüntülenme sayısı ile alakalıdır. Sitenizde bunun dışında Alexa Widget varsa bu da yarı yarıya sitenize bir değer sağlamaktadır. Widget kodu olan sitelerde herkes tarafından alexa değeri görülebildiği için oldukça önemli bir husustur.
Alexa değerleri bu durumlara göre yükselip düşer, peki neden bu değeri biz yükseltmek isteriz. Biraz da bu konudan bahsedelim.
• Öncelikle herkes sitesinin iyi yerlere gelmesini ister. Bu değer yükselince kendimizi çok iyi hissederiz. Moralimiz ve motivasyonumuz artar ve bu değeri arttırmak için daha çok çalışırız.
• Sitenizin popülerliği ve bununla beraber değeri artar. Ziyaretçiler sık kullanılan bir site de olunca sitenize ilgileri ve beğenileri artar. Bu da Alexa’nın sitenize getirdiği önemli bir avantajdır.
• SEO açısından önemli bir yer tutar. Bu da Google’da daha üst sıralara yükselmeniz için önemli bir durumdur. SEO(Search Engine Optimization), arama motorlarının web sayfalarını daha rahat taramasını sağlayan bir teknik uygulamadır.
Alexa’dan bu kadar bahsettik ama Alexa değerini nasıl arttıracağımızdan bahsetmedik. Biraz da ondan bahsedelim.
• Alexa Toolbar’ı bilgisayarınıza indirin ve sitenizi ana sayfanız olarak ayarlayın.
• Alexa Widget ve Toolbar’ı ekleyin.
• Alexa sitesinden yorumlar ve rating alın.
• Yazılarınız içinde Alexa ile ilgili birkaç paragraf veya yazı yayınlayın.
• Sitenizi webmaster forumlarında(mesela r10 ve wmaraci gibi) paylaşın. Oradaki webmasterların çoğunda Alexa Toolbar yüklüdür ve bu da siteniz için olumlu bir durumdur Alexa açısından.
• Sitenizin içeriğinde teknoloji ve webmaster ile ilgili yazılar bulundurun. Bu yazıları okuyan gruplar sitenizi çok fazla ziyaret eder.
• Sitenizi sosyal paylaşım ağlarında (Facebook, Twitter, FriendFeed vb. gibi) yerlerde linklerini paylaşın. Bu sosyal paylaşım sayfaları çok kullanıldığından sitenize çok yararı olacaktır. Eğer yoksa bir tane hesap açın.
• Asya’daki sosyal ağları takip etmeye çalışın. Çünkü yapılan araştırmalara göre Asyalı kullanıcılarla Alexa Toolbar yaygın olarak kullanılmaktadır.
• Her zaman kullanıcıların ilgisini çeken özgün, uzun, resimli veya videolu yazılar yazmaya çalışın.
• Alexa değeri yüksek olan sitelere link vermeye çalışın. Bu da sizin siteniz için son derece önemlidir.
• Unutmayın ki ziyaretçi sayınız ne kadar fazla olursa, Alexa değeriniz de o kadar yüksek olacaktır.

Alexa Nedir? Ne Işe Yarar? Nasıl Başarı Sağlanır? için “0 yorum” bulunmaktadır.